Nowości

Mąki bezglutenowe INCOLA w nowych opakowaniach

Środa, 22 listopada 2023
Świąteczne ciasta i ciasteczka bez glutenu upieką się idealnie dzięki bezglutenowym mąkom marki INCOLA. Pięć mąk jednorodnych trafia właśnie na rynek w nowych opakowaniach. Już na pierwszy rzut oka wiadomo z jakich roślin każda mąka powstała. QR kody na opakowaniu prowadzą natomiast do przepisów nie tylko na ciasta i ciasteczka. Mąki kasztanowa, gryczana, jaglana, kokosowa i z ciecierzycy mają certyfikat „przekreślonego kłosa” – ważna informacja dla osób chorych na celiakię. Produkty są odpowiednie dla wegan.

tagi: INCOLA , mąki bezglutenowe , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,