Nieskategoryzowane

Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym

Wtorek, 25 maja 2010
Podczas XXXIII Dni Przemysłu Mięsnego Wiosna 2010 ogłoszono wyniki konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" Wiosna 2010, organizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego.
W tym roku aż pięć produktów Zakładów Mięsnych Pamso S.A. z Pabianic otrzymało możliwość posługiwania się tytułem "Produkt Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym". Wyróżnione zostały: szynka delikatna z kurcząt, parówki "Misiaczki", kaszanka pabianicka, paszteciki z mięsem oraz kiełbasa krucha wędzona z serii „Wiejskie Smaki".

Dyplom konkursu, którego patronatem był Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w imieniu firmy odebrał Józef Rafałek - Dyrektor ds. Produkcji Pamso.

Podstawą kwalifikacji jakościowej wędlin była ocena sensoryczna, którą przeprowadzono  według szczegółowych wymagań dla danego asortymentu. Oceniano zarówno wygląd zewnętrzny, konsystencję, wygląd przekroju, jak i smak i zapach.

(Monika Dawiec)

tagi: Pasmo ,