Nowości

Cztery pasty SEKO na cztery pory dnia i roku

Wtorek, 25 maja 2010
Pożywna pasta jajeczna, zdrowa łososiowa, pyszna makrelowa oraz „palce lizać" tuńczykowa to cztery pasty kanapkowe SEKO S.A., które okażą się doskonałym urozmaicenie sycących śniadań oraz lekkich podwieczorków i kolacji.

Firma SEKO S.A. wprowadziła na rynek cztery rodzaje past kanapkowych (80g), które mogą bez trudu odmienić lub chociaż urozmaicić nasze poranne, popołudniowe i cowieczorne posiłki.

Śniadaniowa pasta jajeczna jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa. Powszechnie sądzi się, że jaja, z powodu stosunkowo wysokiej zawartości cholesterolu, nie posiadają dobrej sławy wśród dietetyków. Otóż niekoniecznie! Prawdą jest, że są one nie tyle pożywne (co jest przecież podstawą każdego śniadania!), co dobrze wpływają na ludzki organizm, ponieważ są doskonałym źródłem białka oraz witamin, jonów i enzymów.

Odkryto, że w białku jaj występuje właśnie niezwykle istotny dla nas enzym o nazwie cystatyna. Zapobiega on i hamuje rozwój paradontozy, chorób skóry oraz - jak twierdzą naukowcy - komórek nowotworowych. Cystatyna dodatkowo charakteryzuje się wysoką aktywnością antywirusową, co wpływa na zwiększenie naszej odporności.

Pozostałe trzy pasty firma SEKO S.A. przygotowała na bazie chyba najbardziej przez Polaków lubianych ryb (poza śledziem oczywiście!), czyli: makreli, łososia i tuńczyka. O dobroczynnym wpływie diety rybnej na pamięć, układ krwionośny, serce, skórę, wzrok, nastrój (działanie antydepresyjne!) i - ogólnie - cały nasz organizm (np. działanie przeciwnowotworowe) wiedzą już niemal wszyscy Polacy. Te pozytywne efekty jedzenia rybiego mięsa biorą się z jego bogactwa witamin, minerałów oraz łatwoprzyswajalnego białka (to samo jaja!) i kwasów tłuszczowych z grupy omega-3.

(Monika Dawiec)
 

tagi: Seko ,