Jedne z najbardziej znanych produktów Zakładów Mięsnych Pamso S.A. - Kiełbasa Krakowska Sucha i Kiełbasa Podwawelska - otrzymały prestiżowy znak „Poznaj Dobrą Żywność". Tytuł ten przyznawany jest przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kiełbasa Krakowska Sucha to jeden ze sztandarowych produktów ZM Pamso S.A. Produkowana jest w oparciu o tradycyjne receptury i tylko z mięsa najwyższej jakości. Klienci sklepów Pamso chętnie wybierają ten produkt ze względu na zastosowaną w nim mieszankę naturalnych przypraw. Przyciąga ich również unikalny smak, będący efektem długiego procesu wędzenia oraz pieczenia, a na końcu suszenia.
Kiełbasa Podwawelska to ciągle najlepszy z segmentu kiełbas cienkich produkt firmy Pamso. Jest produkowana od 30 lat, niezmiennie według tej samej receptury, która zapewnia jej wyjątkowy smak i powodzenie u klientów. Kiełbasa „Podwawelska" to produkt doceniany przez kilka pokoleń, który znakomicie smakuje na zimno i na ciepło, jest też doskonałym produktem na grilla.
Program ministerialny „Poznaj Dobrą Żywność" ma na celu rozpowszechnienie informacji o wysokiej klasy produktach żywnościowych. Stanowi pewnego rodzaju wskazówkę dla świadomych konsumentów, dla których jakość kupowanego produktu nie jest obojętna. Tytuł przyznawany jest tylko tym wyrobom, które spełniły rygorystyczne kryteria Kolegium Naukowego ds. Jakości Produktów Żywnościowych.
Znak „Poznaj Dobrą Żywność" przyznawany jest na trzy lata, aby zapewnić stały, wysoki poziom jakości wyróżnionego produktu.
(Maja Święcka)
tagi: Pamso ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...