Nowości

Majonez Kielecki z oliwkami – Śródziemnomorski twist

Poniedziałek, 30 stycznia 2023
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem, producent legendarnego Majonezu Kieleckiego, rozpoczyna rok z nowym wyrobem – Majonezem Kieleckim z oliwkami. To niepowtarzalna kompozycja, w której śródziemnomorskie smaki grają pierwszą rolę.
Gdy pogoda na zewnątrz sprzyja marzeniom o dalekich podróżach i związanych z nimi doznaniach smakowych, WSP Społem wprowadza na rynek wyjątkowy produkt – Majonez Kielecki z oliwkami. Ta nowa propozycja na rynku majonezów i sosów z pewnością spotka się z zainteresowaniem nie tylko wśród amatorów kulinarnych eksperymentów.

Oliwka – bogactwo smaku i witamin

Oliwki to owoce rosnące na drzewie oliwnym, najczęściej w rejonie Morza Śródziemnego oraz północnej części Afryki. Zielone zbierane są we wrześniu, zanim dojrzeją. Mają jędrną konsystencję i charakterystyczny, orzechowy smak.

Te niewielkie owoce są bogatym źródłem witamin z grupy B – bardzo ważnych dla prawidłowego działania układu nerwowego i zachowania prawidłowego stanu skóry. Zawierają także znaczące ilości witamin A, C i E. Oliwki to także źródło licznych mikroelementów takich jak fosfor, miedź, żelazo czy potas.

Klimat lata zimą

Majonez Kielecki z oliwkami jest delikatny w smaku. Jednocześnie dzięki wysokiej zawartości oliwek (12%) wprowadza do naszej kuchni powiew gorącego lata i kulinarnych wspomnień z Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Aksamitna konsystencja, bogactwo doznań smakowych i wyczuwalne kawałki zielonych oliwek – to są cechy charakterystyczne tego produktu.

Majonez z oliwkami jest bardzo interesującą propozycją na naszym rynku! Doskonale sprawdzi się jako sos do sałatek, znakomicie podkreśli smak ryb, będzie bardzo dobrym dipem do pizzy czy idealnie skomponuje się z deską serów i wędlin.



Źródło: WSP Społem Kielce



tagi: Majonez Kielecki z oliwkami , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,