Swoje Rollsy JBB Bałdyga oferuje w dwóch wariantach – serowe i pomidorowe. W obu przypadkach to pyszne, zakręcone i soczyste kiełbaski o wysokiej mięsności. Na uwagę zwraca innowacyjna metoda produkcji, która została opatentowana, a która sprawia, że zarówno ser jak i pomidory są widoczne nie tylko na zewnątrz kiełbasek, ale także w przekroju. Rollsy idealnie komponują się z chrupiącym pieczywem. Doskonale pasują również jako element domowego hot doga z chrupiącymi warzywami i ulubionymi sosami. – Wysoka mięsność, unikalny smak, innowacyjna i atrakcyjna forma – tak właśnie prezentują się nasze Rollsy – mówi Andrzej Kowalski, dyrektor sprzedaży i marketingu JBB Bałdyga. I dodaje: – Każdego roku włączamy do naszej oferty nie tylko smaczne, ale także innowacyjne produkty, które przełamują utarte schematy na rynku mięsnym, a z drugiej odpowiadają na oczekiwania klientów. Konsumenci lubią dziś bowiem eksperymentować, próbować różnych smaków oraz nowych wariantów znanych już produktów. W ten sposób stale wzmacniamy naszą pozycję jako rynkowego innowatora, który wyznacza branżowe trendy od wielu lat.
Kowalski podkreśla, przy tym że najważniejszą zaletą produktów pod marką JBB jest smak oraz przewagi konkurencyjne w kilku obszarach – od wspomnianej innowacyjności, przez bezpieczeństwo i powtarzalność produkcji, aż po gwarancję najwyższej jakości. – Misją JBB od początku istnienia jest produkowanie i dostarczanie mięsa, wędlin i wyrobów wędliniarskich o gwarantowanej jakości i bezpieczeństwie, spełniających oczekiwania klientów oraz odpowiadającym na wymagania obowiązujących przepisów prawa żywnościowego. Podstawę zapewnienia jakości i bezpieczeństwa naszych produktów stanowi bieżąca analiza bezpieczeństwa żywności w procesie produkcyjnym, a jej potwierdzeniem są m.in. certyfikaty BRC i IFS – podsumowuje Andrzej Kowalski.