Najlepsze produkty na udane Święta polecają się z Piątnicy, no bo skąd!
Czwartek, 17 listopada 2022
Święta Bożego Narodzenia to czas, na który czekamy z niecierpliwością i radością. Z przyjemnością planujemy świąteczne dania i wypieki, dbając, by były one pyszne i wyjątkowe. Warto pamiętać, że podstawą doskonałych potraw są najwyższej jakości składniki. A takie właśnie są produkty z Piątnicy! Powstają one z najlepszego mleka od lokalnych dostawców, a sprawdzone, tradycyjne receptury gwarantują sukces w kuchni.
Sery i twarogi z Piątnicy – gwarancja doskonałych świątecznych wypieków!
Sernik na świątecznym stole to pozycja obowiązkowa! Aby był puszysty i delikatny należy zwrócić szczególną uwagę na twaróg, którego używamy do jego przygotowania.
Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt z najlepszego mleka, o odpowiednich proporcjach serka śmietankowego i twarogu, co sprawia, że sernik jest wyjątkowo delikatny, a do jego pieczenia nie trzeba używać masła. Twaróg Sernikowy z Piątnicy nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.
W czasie bożonarodzeniowych przygotowań warto też mieć pod ręką Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Doskonale sprawdzi się do deserów oraz ciast – szczególnie, jako główny składnik włoskiego tiramisu czy krem do popularnej bezy Pavlova.
Mascarpone z Piątnicy produkowany jest z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.
Piątnickie śmietany – niezastąpione do sałatek, sosów, zup i wielu innych dań!
Na świątecznych, suto zastawionych stołach z pewnością nie zabraknie także potraw wytrawnych. Do przygotowania warzywnych sałatek, sosów czy zup doskonale sprawdzą się śmietany z Piątnicy.
Śmietana 18% marki Piątnica to najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność! Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.
Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.
Boże Narodzenie to wyjątkowy czas czerpania radości ze wspólnych chwil. Niech te święta będą także ucztą dla naszego podniebienia – dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.