Wegański falafel Garden Gourmet już od pierwszego kęsa przenosi w świat orientalnych smaków kuchni roślinnej. Te zachęcające do natychmiastowego spróbowania pulpeciki są doskonałym pomysłem na urozmaicenie domowego menu. Można je podać w szybki i łatwy sposób, a dodatkowo doskonale komponują się z dodatkami - chlebkiem pita, sałatką lub sosami. To pierwsza oparta na białku z ciecierzycy propozycja marki Garden Gourmet.
Wegański falafel to prosty sposób na niezbędną porcję warzyw na talerzu - i doskonałe źródło błonnika. Natomiast białko z ciecierzycy dostarcza niezbędnych aminokwasów egzogennych: czyli takich, które człowiek może pozyskiwać wyłącznie z pożywienia, ponieważ nasz organizm ich nie wytwarza. W recepturze zastosowano cukinię oraz cebulę, a całość wzbogacono nutą przypraw – w tym pobudzającą apetyt aromatyczną kolendrą.
– Jesteśmy przekonani, że wyśmienity falafel z kolendrą trafi na stoły zarówno smakoszy, jak i osób, dla których istotna jest dbałość o środowisko oraz dobrostan zwierząt – mówi Bartosz Dmowski, CEE Business Development Manager Garden Gourmet. – Garden Gourmet trafnie odczytuje trendy konsumenckie i na nie odpowiada – najlepszym dowodem jest wzrost sprzedaży produktu o ponad 700 proc. rok do roku. Dlatego zwiększamy dostępność dań marki Garden Gourmet: teraz oferowane są w stałej sprzedaży w sklepach sieci Carrefour.
W portfolio Garden Gourmet znajdują się produkty wegetariańskie i wegańskie oparte o białko sojowe (od teraz – również białko z ciecierzycy) oraz specjalnie dobrane kompozycje innych składników roślinnych, a także przypraw i ziół. W Polsce, obok nowego Wegańskiego Falafela, dostępne są Klopsiki Warzywne, Fileciki Roślinne, Sensational Burger, Sensational Mielone, Nuggetsy Roślinne, Grillowany Filet Roślinny, Sznycel Roślinny, Klopsiki Roślinne, Burger Roślinny. Więcej informacji (wraz z przepisami) można znaleźć na stronie
https://www.gardengourmet.pl/