Nieskategoryzowane

Pekpol wyróżniony

Wtorek, 30 marca 2010
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka" zajęły III miejsce w klasyfikacji ogólnej na Najlepszego Producenta Wędlin - w grupie zakładów większych - podczas IV edycji ogólnopolskiego konkursu wędliniarskiego w ramach cyklu wydarzeń „Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".

Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Konkurs odbywał się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas oficjalnego spotkania, na którym wręczono nagrody, pojawiło się 200 gości reprezentujących branżę mięsną oraz instytucje i firmy z nią współpracujące. Do konkursu zgłoszono ponad 100 produktów.

W tegorocznej edycji konkursu zostały także wyróżnione produkty Pekpolu. Kiełbasa dębowa wyróżniona w grupie kiełbas: „kiełbasa świąteczna wędzona parzona", natomiast pasztet z żurawiną otrzymał wyróżnienie w grupie „pasztet pieczony". Szynka Dębowa, ostatnia nowość Pekpolu, otrzymała II miejsce w grupie wędlin: „szynka tradycyjna parzona".

(A.S.)

tagi: Pekpol ,