Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Konkurs odbywał się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas oficjalnego spotkania, na którym wręczono nagrody, pojawiło się 200 gości reprezentujących branżę mięsną oraz instytucje i firmy z nią współpracujące. Do konkursu zgłoszono ponad 100 produktów.
W tegorocznej edycji konkursu zostały także wyróżnione produkty Pekpolu. Kiełbasa dębowa wyróżniona w grupie kiełbas: „kiełbasa świąteczna wędzona parzona", natomiast pasztet z żurawiną otrzymał wyróżnienie w grupie „pasztet pieczony". Szynka Dębowa, ostatnia nowość Pekpolu, otrzymała II miejsce w grupie wędlin: „szynka tradycyjna parzona".
(A.S.)
tagi: Pekpol ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...