Nowości

Wędliny od Pekpolu na święta i wiosnę

Piątek, 19 marca 2010
Wiosenno-świąteczna propozycja Zakładów Mięsnych "Pekpol Ostrołęka" - zaprezentowana w katalogu produktów - to kolekcja wędlin „Dębowa Spiżarnia", w której skład wchodzą najwyższej jakości wędliny wyprodukowane z mięsa wieprzowego, z dodatkiem naturalnych przypraw, o pięknym dębowym kolorze oraz wyczuwalnym smaku i zapachu wędzenia.

Ta kolekcja to seria mięs pieczonych „Produkty Mojej Mamy", w której znajdziemy: boczek, łopatkę, karkówkę i schab. Mięsa podane są w wygodnym kawałku, obsypane aromatycznymi ziołami, wprost gotowe do pieczenia. To znane i cenione przez klientów pasztety „Dary Puszczy" w czterech odsłonach: z żurawiną, grzybami, śliwką oraz leśny. To gama pysznych kiełbas, które są niezastąpione podczas świąt Wielkiej Nocy - jałowcowa, myśliwska, podwawelska, z komina, ostrołęcka, biała parzona. To nowa linia produktów pieczonych - aromatyczny boczek, schab i łopatka. Wszystko co łączy produkty Pekpolu to tradycja dobrego smaku.

W katalogu można znaleźć także przepis na żurek wielkanocny przygotowany z białej kiełbasy. Pekpol oprócz wysokiej jakości produktów przygotował dla klientów detalicznych, wiosenno - świąteczną promocję. Szczegóły u dystrybutorów oferujących produkty Pekpol i przedstawicieli handlowych na terenie całego kraju.

(A.S.)

tagi: Pekpol ,