Nowości

Wielkanoc z GALEO

Czwartek, 11 marca 2010
Przyprawowe propozycje GALEO na Święta Wielkanocne gwarantują prawdziwie domowy i tradycyjny smak przygotowywanych potraw. Zarówno najbardziej popularne dania mięsne, jak i przyrządzane specjalnie na tę okazję pasztety, dania z kapusty czy tradycyjne zupy, zyskają wspaniały aromat i zachwycą swoim smakiem wszystkich domowników.

Tradycyjny, staropolski stół na Wielkanoc uginał się od ilości potraw i rodzajów dań. Szynka gotowana i surowa, baleron, wędzona polędwica, domowe kiełbasy, marynowana i pieczona szynka cielęca, sztufada na zimno, pieczone prosię z farszem oraz wybór najrozmaitszych sosów, zup i ciast były powodem do dumy niejednej pani domu. Dziś świąteczne menu jest znacznie skromniejsze, ale równie smaczne, głównie za sprawą starannie dobieranych składników i aromatycznego dodatku przypraw. Gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek są nieodzownymi elementami pasztetów i farszów, a bez udziału liści laurowych czy ziela angielskiego trudno wyobrazić sobie przygotowanie aromatycznych mięsnych sosów i marynat. Z kolei majeranek pozwala wydobyć najlepszy smak żurku, barszczu białego, dań z grochu i kapusty. Jest także pożądanym składnikiem wędlin i kiełbas. Prawdziwym królem wielkanocnego stołu jest jednak zazwyczaj pieczone mięso, którego soczysty smak i wspaniały aromat pozwolą wydobyć pieprz ziołowy, goździki, kminek i czosnek.

Przyprawy jednorodne GALEO to ponad dwadzieścia różnych produktów w doskonałej jakości i przystępnej cenie, które zawsze warto mieć pod ręką przy przyrządzaniu wielkanocnych dań, jak i codziennych posiłków dla całej rodziny. Sugerowana cena na półce - 1,09 zł.

Wśród propozycji GALEO na okres wielkanocny znajdą się także mieszanki przyprawowe, które pomogą przygotować świąteczną ucztę dla całej rodziny. Bigos, dania z kapusty czy potrawy z wykorzystaniem mięsa mielonego zyskają wspaniały smak i aromat dzięki specjalnie skomponowanym produktom GALEO.

Przyprawa do Mięsa Mielonego 20 g - wspaniały smak i aromat tej mieszanki zawarty jest w unikalnej kompozycji papryki, gorczycy, kolendry, majeranku, pieprzu, chili i jałowca oraz dodatku marchwi, cebuli i selera. Jest idealnym dodatkiem do kotletów oraz pieczeni z mięsa mielonego. Sugerowana cena na półce - 1,09 zł.

Przyprawa do Bigosu i Dań z Kapusty 20 g - o wyjątkowym charakterze tej mieszanki decyduje połączenie aromatycznych ziół (kolendry, tymianku, kminku i owocu jałowca) oraz wyrazistych w smaku przypraw (chili, papryki i gorczycy). Sugerowana cena na półce - 1,09 zł.

(Aleksandra Syrtów)

tagi: Galeo ,