Nowości

Nowość BAKALLAND – naturalnie pyszne dżemy!

Środa, 03 marca 2010
Dżemy BAKALLAND to kolejna nowość, jaka w tym roku poszerza portfolio bakaliowego lidera polskiego rynku. Wśród proponowanych produktów konsumenci znajdą pięć odmian dżemów w najpopularniejszych smakach, powidła oraz marmoladę.

Firma BAKALLAND od samego początku swojego istnienia specjalizuje się w owocach i orzechach. Nic więc dziwnego, że postanowiła wprowadzić do swojej oferty przetwory owocowe, które idealnie wpisują się w architekturę marki i jednocześnie poszerzają ją o kolejną linię produktową. Wśród oferowanych wyrobów znalazło się pięć smakowych wariantów dżemów: truskawkowy, wiśniowy, z czarnych porzeczek, z owoców leśnych i brzoskwiniowy, powidła śliwkowe oraz wieloowocowa marmolada.

Zaletą przetworów BAKALLAND jest duża zawartość owoców. Przez przeźroczysty słoik można dostrzec równomiernie rozmieszczone duże owocowe kawałki. Wysoka jakość oraz ekskluzywne opakowanie stawia produkt na półce Premium.

Dżemy BAKALLAND to produkty dla całej rodziny - dzieci ze smakiem zjedzą grzankę z dżemem truskawkowym, panie z pewnością polubią brzoskwinie, zaś panowie - czarną porzeczkę. Rozdrobnione kawałki owoców, których mnóstwo jest w każdym słoiku dżemu BAKALLAND, przypominają letnie smaki i aromaty. Dżemy BAKALLAND są naturalnie smaczne, niskoprzetworzone i niskosłodzone. Polubią je nie tylko łasuchy, ale wszyscy, którzy choć raz zanurzą łyżkę w słoiku z charakterystyczną,  wyrazistą etykietą BAKALLAND.

Powidła będą odpowiadać wszystkim, gdyż są przetworem typowo polskim, nadającym charakterystyczny smak wielu daniom z naszej rodzimej kuchni. Znakomicie też smakują na przykład z razowym chlebem. Natomiast wieloowocową  marmoladą w poręcznym, apetycznym opakowaniu, można zajadać się na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Doskonale smakuje zarówno ze świeżą bułką, jak i z chlebem chrupkim, czy razowym.

Wprowadzenie do oferty firmy przetworów owocowych, które doskonale pasują do architektury marki,  jest kolejnym krokiem BAKALLANDU w kierunku planowanej konsolidacji rynku przetwórstwa owoców i warzyw, jak również elementem strategii mającej na celu poszerzenie portfolio o kolejne produkty, które uzupełniają dotychczasową ofertę - masę jabłkową i marmoladę, cieszące się uznaniem konsumentów.

Wszystkie warianty smakowe dżemów dostępne będą w cenie ok. 4,20 zł za 280 g.

Powidła śliwkowe dostępne będą w cenie ok. 4,49 zł za 290 g.

Marmolada owocowa w cenie ok. 5,69 zł za 400 g.

PĄCZKI Z MARMOLADĄ

Składniki: 60 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag masła, 6 jaj, 1/4 l mleka, 5 dag drożdży, 1 olejek śmietankowy,  szczypta soli, 50 dag marmolady firmy BAKALLAND, cukier puder, olej do smażenia.

Opis przygotowania: Z 1/3 części mąki oraz drożdży i mleka wykonać rozczyn. Gdy podrośnie dodać jaja, cukier, olejek, resztę mąki, sól i stopione masło. Wyrobić ciasto. Gdy podrośnie formować kulki, a do ich środka nakładać marmoladę. Kłaść je na wysypanej mąką serwetce. Kiedy pączki podrosną, smażyć je na gorącym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

KNEDLE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

Składniki: 1,5 szklanki mąki, 6 łyżek kaszy manny, 60 dag sera białego, 4 żółtka, 30 dag powideł śliwkowych firmy BAKALLAND, 2 łyżki masła, 4 łyżki cukru, sól.

Opis przygotowania: Ser zmielić, dodać żółtka, kaszę i przesianą mąkę, zagnieść ciasto. Formować wałki o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki, spłaszczyć, na wierzch kłaść powidła, zagnieść brzegi, formować kulki, wrzucać na osolony wrzątek, mieszać drewnianą łyżką. Gotować kilka minut. Odcedzić i wyłożyć na półmisek, polać stopionym masłem i posypać cukrem.

(Maja Święcka)

tagi: Bakalland ,