Dorsz jest jedną z najchudszych, a więc i najmniej kalorycznych ryb. Stanowi bogate źródło białka oraz witamin: A, B1, B2, B12, PP. Jest to ryba morska, więc jedząc ją dostarczamy organizmowi jodu - pierwiastka bardzo ważnego dla człowieka. Nowość w ofercie SEKO to połączenie zdrowego odżywiania z wygodą spożycia. Klopsiki są miękkie i nie zawierają ości. Każda porcja jest zanurzona w smakowitym sosie warzywnym. Na pewno posmakują rybnym smakoszom o mniej i bardziej wybrednych gustach.
Z Węgier do Polski
Duszona papryka, pomidory, cebulka to podstawy tradycyjnej węgierskiej potrawy leczo. Polacy upodobali je sobie już dawno, gotując na przeróżne sposoby: z cukinią, kiełbasą, boczkiem. Leczo jest lekko pikantne i pełne wartości odżywczych, w które bogate są zawarte w nim warzywa. Papryka - główny składnik potrawy, w bardzo niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania. Duszona i tak zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i witaminy.
Specjaliści radzą by jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Wzmacniają one odporność człowieka, pomagają zapobiegać chorobom układu krążenia, nadciśnieniu i miażdżycy. Nazywane są one wręcz źródłem młodości. Zbilansowana dieta to przede wszystkim różnorodność. Warto ją urozmaicać, jeść różnego rodzaju ryby, w różnorodnych postaciach.
Więcej informacji na: http://www.sekosa.pl/
Skład: Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo.
Opakowanie: 550 g
(Maja Święcka)
tagi: Seko ,
Ponad 8 tys. wystawców ze 110 krajów zajmuje całą...
6 października w Madrycie Jakub Nowak podpisał umowę zakupu...
Geopolityka i wynikająca z niej skomplikowana sytuacja...
Stanowiska polityków wobec regulacji rynku kryptowalut są...
Od 2001 do 2019 roku Polska traciła średnio 6 mld zł rocznie...
Prawnicy ostrzegają, że to rozwiązanie niesie poważne...
Dane KRUS pokazują, że w pierwszym półroczu odnotowano o 13...
Analiza Biura Maklerskiego BNP Paribas....