Nowości

Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo – nowość 2010!

Środa, 24 lutego 2010
Najnowsza oferta produktowa firmy SEKO S.A. została wzbogacona o apetyczne „Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo". Pozytywne oddziaływanie ryb w połączeniu z duszonymi warzywami sprawia, że przekąska jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa.

Dorsz jest jedną z najchudszych, a więc i najmniej kalorycznych ryb. Stanowi bogate źródło białka oraz witamin: A, B1, B2, B12, PP. Jest to ryba morska, więc jedząc ją dostarczamy organizmowi jodu - pierwiastka bardzo ważnego dla człowieka.  Nowość w ofercie SEKO to połączenie zdrowego odżywiania z wygodą spożycia. Klopsiki są miękkie i nie zawierają ości. Każda porcja jest zanurzona w smakowitym sosie warzywnym. Na pewno posmakują  rybnym smakoszom o mniej i bardziej wybrednych gustach.

Z Węgier do Polski

Duszona papryka, pomidory, cebulka to podstawy tradycyjnej węgierskiej potrawy leczo. Polacy upodobali je sobie już dawno,  gotując na przeróżne sposoby: z cukinią, kiełbasą, boczkiem. Leczo jest lekko pikantne i pełne wartości odżywczych, w które bogate są zawarte w nim warzywa. Papryka - główny składnik potrawy, w bardzo niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania. Duszona i tak zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i witaminy. 

Specjaliści radzą by jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Wzmacniają one odporność człowieka, pomagają zapobiegać chorobom układu krążenia, nadciśnieniu i miażdżycy. Nazywane są one wręcz źródłem młodości. Zbilansowana dieta to przede wszystkim różnorodność. Warto ją urozmaicać, jeść różnego rodzaju ryby, w różnorodnych postaciach.

Więcej informacji na: http://www.sekosa.pl/

Skład: Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo.

Opakowanie: 550 g

(Maja Święcka)

tagi: Seko ,