Ciemne kakao w proszku firmy Emix to produkt najwyższej jakości, wytwarzany z najlepszych składników. Charakteryzuje się wyrazistym, głębokim smakiem oraz wspaniałym, czekoladowym aromatem. Kakao EMIX jest jednym z najciemniejszych kakao na rynku, co świadczy o bardzo dużej zwartości ziaren kakaowca w produkcie, który ma również obniżoną zawartość tłuszczu.
Kakao w kuchni
Kakao to nie tylko przyjemnie rozgrzewający napój. Czekoladowy proszek znajdzie też szerokie zastosowanie w kuchni. Z jego pomocą upieczemy wszystkie ciemne ciasta, jak murzynki, czekoladowe biszkopty, kakaowe babki, muffiny, suflety, czekoladowe ciasteczka. Przyda się także przy przygotowywaniu czekoladowych lukrów, polew, sosów i kremów. Kilka łyżek kakao wystarczy, aby zmienić deser w czekoladową fantazję.
Należy pamiętać, że przy wypiekach bardzo ważna jest jakość kakao, z którego korzystamy. Mimo, że dodajemy go niewiele, to ono ma decydujący wpływ na smak ciasta lub kremu. W tym wypadku produkt marki Emix sprawdzi się doskonale.
Dlaczego warto pić kakao?
Kakao dostarcza jest doskonałym źródłem magnezu i potasu, jak również cynku i żelaza. Dostarcza organizmowi bioflawonoidów - substancji o działaniu przeciwutleniającym. Ponadto zawiera naturalne substancje o działaniu pobudzającym - kofeinę oraz teobrominę, która regeneruje organizm po wysiłku fizycznym lub psychicznym.
Cena:
Ciemne kakao Emix (100 g) - 2,80 zł
Więcej na stronie: http://www.emix.com.pl/
(Maja Święcka)
tagi: Emix ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...