Nowości

Czekoladowe złoto - Kakao Emix

Czwartek, 18 lutego 2010
Parujący kubek kakao po powrocie do domu w mroźny dzień to powszechnie znany sposób na zimową chandrę. Marka Emix proponuje zagotować je z mlekiem, cukrem i korzennymi przyprawami, a następnie delikatnie ubić i zanieść przed kominek. Relaksujący wieczór gotowy.

Ciemne kakao w proszku firmy Emix to produkt najwyższej jakości, wytwarzany z najlepszych składników. Charakteryzuje się wyrazistym, głębokim smakiem oraz wspaniałym, czekoladowym aromatem.   Kakao EMIX jest jednym  z najciemniejszych kakao na rynku, co świadczy o bardzo dużej zwartości ziaren kakaowca w produkcie, który  ma również obniżoną zawartość  tłuszczu.

Kakao w kuchni

Kakao to nie tylko przyjemnie rozgrzewający napój. Czekoladowy proszek znajdzie też szerokie zastosowanie w kuchni. Z jego pomocą upieczemy wszystkie ciemne ciasta, jak murzynki, czekoladowe biszkopty, kakaowe babki, muffiny, suflety, czekoladowe ciasteczka. Przyda się także przy przygotowywaniu czekoladowych lukrów, polew, sosów i kremów. Kilka łyżek kakao wystarczy, aby zmienić deser w czekoladową fantazję.

Należy pamiętać, że przy wypiekach bardzo ważna jest jakość kakao, z którego korzystamy. Mimo, że dodajemy go niewiele, to ono ma decydujący wpływ na smak ciasta lub kremu. W tym wypadku produkt marki Emix sprawdzi się doskonale.

Dlaczego warto pić kakao?

Kakao dostarcza jest doskonałym źródłem magnezu i potasu, jak również cynku i żelaza. Dostarcza organizmowi bioflawonoidów - substancji o działaniu przeciwutleniającym. Ponadto zawiera naturalne substancje o działaniu pobudzającym - kofeinę oraz teobrominę, która regeneruje organizm po wysiłku fizycznym lub psychicznym.

Cena:

Ciemne kakao Emix (100 g) - 2,80 zł

Więcej na stronie: http://www.emix.com.pl/

(Maja Święcka)

tagi: Emix ,