Wielbicielom letnich, owocowych smaków d’aucy proponuje słodkie i pyszne Truskawki mrożone – doskonałe do deserów, ciast, galaretek, koktajli oraz kompotów.
O zaletach truskawek warto pamiętać zimą, gdy szczególnie brakuje nam witamin i energii do codziennych zajęć. Poza sezonem doskonałą propozycją są Truskawki d’aucy. Ponieważ zostały one zamrożone zaledwie parę godzin po zbiorach, zachowały wszystkie właściwości świeżych owoców – zapach, słodycz oraz bogactwo składników odżywczych. Truskawki d’aucy wystarczy rozmrozić,
by móc rozkoszować się intensywnym i pysznym smakiem lata.
Soczyste Truskawki d’aucy wybornie smakują zarówno jedzone samodzielnie, jak i z dodatkiem jogurtu, bitej śmietany oraz lodów. Idealnie nadają się także do przyrządzania wielu potraw, m.in. kolorowych deserów, owocowych galaretek oraz różnorodnych ciast. Mogą być także smacznym nadzieniem do naleśników lub pierogów. Truskawki d’aucy docenią także smakosze owocowych shake’ow, mlecznych koktajli oraz orzeźwiających kompotów.
Mrożone Truskawki d’aucy dostępne są w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 5 zł/szt. (450 g). Wygodne opakowanie zaopatrzono w perforację, która ułatwia jego otwarcie.
Średnia wartość energetyczna i odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 29 kcal (119 kJ)
Białko: 0,7 g
Węglowodany: 5,4 g
Tłuszcz: 0,4 g
(Tomasz Masal)