Produkty z grupy podsuszanych, do których zaliczane są kabanosy, to jedna z najstarszych kategorii wędlin. Wytwarzane są od setek lat w sposób, który gwarantował dłuższe magazynowanie mięsa. Obecnie kabanosy dębowe Pekpolu, produkowane są w podobny sposób. Wędzone w wędzarniach opalanych drewnem, dzięki czemu uzyskują piękny kolor. Zapach zawdzięczają mieszance specjalnie wyselekcjonowanych przypraw.
Wieprzowe kabanosy z linii dębowa sprzedawane są w opakowania po 300 g.
W sprzedaży dostępne na początku lutego.
(Tomasz Masal)
tagi: Pekpol ,
Producenci napojów zawiązali spółkę akcyjną KAUCJA.PL –...
Według analizy ponad 86 tys. cen detalicznych, w październiku...
Spółka HELIO osiągnęła historyczne wyniki sprzedażowe...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...
Najpopularniejszym instrumentem oszczędzania w tej grupie...
Firmy muszą zmienić podejście do zużycia energii...