Nowości

Kabanos - przekąska dla smakoszy

Piątek, 22 stycznia 2010
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka" rozszerzyły linię produktów „Dębowa Spiżarnia" o kabanosy dębowe. Produkty z grupy podsuszanych cechuje długi terminem przydatności do spożycia, co dodatkowo zwiększa ich atrakcyjność.

Produkty z grupy podsuszanych, do których zaliczane są kabanosy, to jedna z najstarszych kategorii wędlin. Wytwarzane są od setek lat w sposób, który gwarantował dłuższe magazynowanie mięsa. Obecnie kabanosy dębowe Pekpolu, produkowane są w podobny sposób. Wędzone w wędzarniach opalanych drewnem, dzięki czemu uzyskują piękny kolor. Zapach zawdzięczają mieszance specjalnie wyselekcjonowanych przypraw.

Wieprzowe kabanosy z linii dębowa sprzedawane są w opakowania po 300 g.

W sprzedaży dostępne na początku lutego.

(Tomasz Masal)

 

tagi: Pekpol ,