Produkty z grupy podsuszanych, do których zaliczane są kabanosy, to jedna z najstarszych kategorii wędlin. Wytwarzane są od setek lat w sposób, który gwarantował dłuższe magazynowanie mięsa. Obecnie kabanosy dębowe Pekpolu, produkowane są w podobny sposób. Wędzone w wędzarniach opalanych drewnem, dzięki czemu uzyskują piękny kolor. Zapach zawdzięczają mieszance specjalnie wyselekcjonowanych przypraw.
Wieprzowe kabanosy z linii dębowa sprzedawane są w opakowania po 300 g.
W sprzedaży dostępne na początku lutego.
(Tomasz Masal)
tagi: Pekpol ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...