Nowości

Słodki niezbędnik na Wielkanoc od Dr. Oetkera

Czwartek, 25 marca 2021
Na Wielkanoc Dr. Oetker Polska poleca słodkie nowości: Babki drożdżową i czekoladową, Masę śmietanową Cytrynową oraz kolorowe Literki i Cyferki, z których można stworzyć napis „Wesołego Alleluja!”
Niezależnie od tego, w jak licznym gronie spędzimy tegoroczną Wielkanoc, na świątecznym stole nie powinno zabraknąć domowych wypieków. Dobrze osłodzić ten czas pieczonymi w domu ciastami i wielkanocnymi babkami, najlepiej z kolorowymi dekoracjami. Z myślą o nadchodzących świętach Dr. Oetker przygotował słodkie propozycje:
  • puszysta, delikatna Babka drożdżowa, idealny pomysł na babkę wielkanocną w formie z kominem. Można ją przygotować także w formie podłużnej lub w tortownicy z dodatkiem owoców. W opakowaniu znajduje się mix do ciasta i Drożdże instant. Aby ją upiec, nie jest potrzebny rozczyn. Wystarczy dodać: masło, jajka i mleko (do dodatkowych przepisów opcjonalnie także: np. owoce, lukier, rodzynki). Przepis jest bardzo prosty: zagnieść kruszonkę, wymieszać składniki, pozwolić ciastu wyrosnąć w cieple, a potem posypać kruszonką i upiec. Atutem jest także receptura o prostym, czystym składzie, bez barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego.
  • Babka czekoladowa, której czekoladowy smak podkreśla dodatek belgijskiej czekolady. Jest szybka w przygotowaniu i pyszna, idealna na każdy dzień roku. Wystarczy dodać: jaja, tłuszcz i mleko (do dodatkowych przepisów opcjonalnie także np. owoce, krem czekoladowy, powidła). Można ją przygotować według indywidualnych preferencji: w keksówce, formie do muffinek lub w tortownicy z owocami. Prosta receptura babki ma czysty skład, bez barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego.
  • Babeczki czekoladowe My Natural Day 5 zbóż. Naturalnie łączą pełny czekoladowy smak uzyskany dzięki cennym dodatkom: czekoladzie i kakao oraz zdrowe składniki: siemię lniane i nasiona słonecznika. Babeczki są naturalnym źródłem błonnika, nie zawierają barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Ich słodycz pochodzi z cukru trzcinowego, a za wyrastanie odpowiadają soda i kamień winny. Receptura babeczek zawiera 5 typów mąk (pszenna, orkiszowa i pełnoziarniste: owsiana, jęczmienna i żytnia). Są proste w przygotowaniu (wystarczy dodać jaja, mleko i olej) oraz doskonałe dla wegetarian.
  • kolorowe Literki i Cyferki o smaku białej czekolady. To idealna dekoracja do ciast, babeczek i deserów, dzięki której w prosty sposób można spersonalizować swoje wypieki. Literki są gotowe do użycia po wyciągnięciu z opakowania. Można je układać w różne dedykacje, np.: dla Ciebie, Mamo, Tato, 100 lat, Wszystkiego Najlepszego, #miłość, a także w różne imiona i wiek oraz wiele innych. Literki i Cyferki o smaku białej czekolady sprawdzą się także przy tworzeniu napisów na najbliższe święta, takich jak: Wielkanoc, Wesołych Świąt i Wesołego Alleluja!
  • Masa śmietanowa Cytrynowa z dodatkiem soku cytrynowego. To pierwszy produkt na rynku, który dodany do bitej śmietany tworzy puszystą, a zarazem stabilną masę śmietanową do ciast i tortów. Ta orzeźwiająca masa, z lekko kwaśną nutą idealnie równoważy smak ciasta z owocami. Równie dobrze sprawdza się w wypiekach i deserach bez owoców. Może być pysznym, oryginalnym dodatkiem do lekkiego, śmietanowego tortu albo ciasta z delikatną bitą śmietaną. Dzięki temu, że Masa śmietanowa Cytrynowa utrzymuje długo dekoracyjne kształty bitej śmietany i nie podchodzi wodą, jest doskonała do przekładania i dekorowania.
 „W okresie przedświątecznym wzrasta sprzedaż Kremów do tortów, Kremu do Karpatki polecanego do ciast, kremówek czy karpatek oraz Mas Śmietanowych. Wiele konsumentek ceni te produkty za wspaniały smak, idealną konsystencję, a także za prostotę i szybkość przygotowania. Nie można też zapomnieć o szerokim wachlarzu naszych Babeczek i Mini Babeczek o czystych recepturach, często i chętnie dokładanych do wielkanocnej święconki.” – mówi Lidia Jarocka, Category Marketing Manager Dr. Oetker Polska.

W czasie pandemii więcej osób zaczęło samodzielnie piec słodkie i słone wypieki. Dzielimy się sprawdzonymi przepisami na ciasta polecane na Wielkanoc.


1.jpg



2.jpg



3.jpg



4.jpg



Więcej informacji na: www.oetker.pl




tagi: Wielkanoc , Dr. Oetkera , święta , produkty spożywcze , sprzedaż , handel , konsument , produkcja , przemysł spożywczy ,