Nowości

MAGGI Kuchnia pełna inspiracji

Piątek, 15 stycznia 2010
Włoskie dania podbiły już polskie podniebienia. Spaghetti, Penne czy Fusili z całą gamą różnorodnych dodatków to coraz częściej stały element menu większości restauracji. Nestlé Professional wprowadza do swojej oferty Makarony MAGGI. Teraz szybko i wygodnie można przygotować zarówno codzienny posiłek, jak i wykwintną kolację.

Nowa grupa produktów Nestlé Professional - Makarony MAGGI to trzy różnego rodzaju makarony, o odmiennym kształcie, szerokości i długości. Dzięki tej różnorodności można uwolnić wodze fantazji i wykorzystać własną, kulinarną kreatywność do stworzenia unikatowego dania. Dodatkowym atutem makaronu jest możliwość przygotowania jego dużej ilości w łatwy sposób.

Wszystkie Makarony MAGGI składają się ze 100% najwyższej jakości durum. Warto zaznaczyć, iż durum jest dużo lepszym składnikiem do produkcji makaronów niż najczęściej używana mąka z pszenicy.

Penne Rigate MAGGI to krótkie, puste w środku i przecięte na ukos rurki o średnicy 10mm i długości 37mm. Ten rodzaj makaronu najczęściej jest używany do włoskich dań. Penne Rigate MAGGI jest stworzone do tego, by wchłaniać możliwie jak najwięcej sosu - zarówno do pustych w środku rurek, jak i w rowki na ich powierzchni. Dzięki swej strukturze makaron ten silnie uwypukla smak dodanego sosu.

Penne Rigate MAGGI wspaniale komponuje się z sosem śmietankowym i gorgonzolą, jak również z popularnym wśród polskich konsumentów sosem pomidorowym.

Spaghetti MAGGI to długie makaron o średnicy 3 mm i długości 26 cm. Spaghetti zalicza się do najstarszych, a jednocześnie najbardziej znanych na całym świecie włoskich potraw. Te długie, cienkie rurki po ugotowaniu formują się na talerzu w fantastyczne spirale, co zachęca do zabawy w ich zawijanie wokół widelca. Doskonała konsystencja po ugotowaniu Spaghetti MAGGI oraz różnorodność jego zastosowań sprawiają, że jest praktycznym rozwiązaniem dla niezliczonych przepisów. Pasuje on bowiem prawie do każdego sosu, jaki można sobie wyobrazić.

Świderki (Fusili) MAGGI to sprężyste, makaronowe spirale o średniej długości 30 mm. Ten gatunek makaronu wywodzi się od rurek spaghetti, które nawijane na druty uzyskały kształt spirali. Dzięki tej pozawijanej formie Świderki MAGGI z łatwością wchłaniają sos, dzięki czemu świetnie pasują zarówno do prostych, jak i wyszukanych dań. To makaron, który jest najczęściej dodawany do zup.

Zgodnie ze strategią Nestlé dotyczącą umieszczania informacji żywieniowych na opakowaniach gastronomicznych, na etykietach opakowań Makaronów MAGGI znajduje się KOMPAS ŻYWIENIOWY®. Zawiera on informacje o wartościach odżywczych danego produktu, a także porady dotyczące żywienia i zdrowego stylu życia, które pomagają w komponowaniu prawidłowo zbilansowanego menu.

Nowe produkty dostępne są w opakowaniach o wielkości 4 kg (Penne Rigate MAGGI) i 5 kg (Spaghetti MAGGI oraz Świderki MAGGI).

(Maja Święcka)

tagi: Nestle ,