Nowości

Plejada smaków Sosów Kieleckich

Wtorek, 29 grudnia 2009
Sosy Kieleckie to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennosci. Dzieki nim nuda i monotonia w kuchni odejda w niepamiec, a nawet najprostsza potrawa nabierze nowego wyrazu.

Sosy Kieleckie, od WSP „Społem" w Kielcach, dostepne są w aż pięciu różnych smakach: czosnkowym, chrzanowym, tatarskim, cyganskim i curry. Wszystkie wytwarzane według sprawdzonych receptur, zawierają tradycyjne składniki najwyższej jakości. Dobrze komponują się zarówno z kanapkami i przekąskami, jak i bardziej wyszukanymi potrawami. Sosy to swietne uzupełnienie dań z grilla, wędlin czy sałatek. Mogą stanowić dodatek do zapiekanek, pizzy, jajek, pieczonych ziemniaków i wielu innych potraw. Granice ich kulinarnego wykorzystania wyznacza właściwie tylko nasza wyobraźnia i indywidualne gusta.

Różnorodność Sosów Kieleckich sprawia, że każdy smakosz znajdzie wśród nich coś dla siebie. Sos curry zachwyci na pewno miłośników kuchni azjatyckiej. Cygański będzie idealny dla osób ceniących sobie pomidory i paprykę. Wielbiciele wyrazistego, lekko kwaśnego smaku, chętnie sięgną po sos tatarski. Natomiast chrzanowy i czosnkowy wybiorą zapewne fani tradycyjnych polskich potraw.

(Maja Święcka)