Nowości

W tegoroczne Święta Gotujemy po polsku

Czwartek, 17 grudnia 2009
Tradycyjna polska kuchnia jest stałym elementem bożonarodzeniowego świętowania w rodzinnym gronie. Appetita wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i proponuje im na te wyjątkowe święta mieszanki przyprawowe z linii Gotujemy po polsku.

Wigilijna kolacja to przede wszystkim odpowiednio przyrządzona i podana ryba. W wielu polskich domach w ten szczególny wieczór na stołach króluje karp, ale również można na nim znaleźć dorsza, czy mintaja. Niezależnie od gatunku ryby najważniejsze jest umiejętne jej przyprawienie. I tutaj z pomocą spieszy Appetita z Przyprawą do ryb. Szczypta mieszanki przyprawowej dodana do potrawy z ryby nada jej wyjątkowo wyrazisty smak.

W znacznej części polskich gospodarstw domowych pierwszy świąteczny poranek rozpoczyna się od wielkiego rodzinnego śniadania. W wielu rejonach naszego kraju składa się na niego specjalność regionalnej kuchni polskiej, czyli żurek lub barszcz biały. We wspólnym przyrządzaniu śniadania pomoże na pewno Przyprawa do żurku i barszczu białego Appetita, która sprawi, iż świąteczna zupa będzie wybornie smakowała.

Potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie świąteczną biesiadę jest również aromatyczny bigos. To powszechnie znane w naszej narodowej kuchni danie można przyrządzać na wiele sposobów. Choć główne składniki bigosu pozostają niezmienne od lat, a przepisy różnią się jedynie dodatkami, to zawsze warto pamiętać o szczypcie Przyprawy do bigosu po staropolsku marki Appetita. Ta mieszanka przyprawowa oraz odrobina miodu lub wina uszlachetni smak najbardziej popularnej polskiej potrawy. Doświadczeni kucharze dodają do bigosu także kminek, majeranek oraz ziele angielskie, które to przyprawy są dostępne także w ofercie marki Appetita.  

Z tyłu opakowania każdej przyprawy z linii Gotujemy po polsku znajduje się przepis na tradycyjną potrawę.

Produkt                                   

Przyprawa do ryb, cena: 1,20 złPrzyprawa do żurku i barszczu białego, cena: 1,20 złPrzyprawa do bigosu po staropolsku, cena: 1,20 złPrzyprawa do gołąbków, cena 1,20 zł

 

(Maja Święcka)

tagi: Appetita ,