Nowości

Zupa gulaszowa z serkiem topionym Sertop

Poniedziałek, 21 grudnia 2020
Składniki:
  • 200 g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 200 g gulaszowego mięsa wołowego
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 1 duża papryka pokrojona w kostkę
  • 1l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 100 g serka topionego z papryką SERTOP
  • 30 g masła  
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki czerwonej
  • sól i pieprz
  • kminek
  • 200 g ziemniaków sałatkowych pokrojonych w kostkę
Sposób przygotowania:

W szerokim garnku szklimy na maśle cebulę, dodajemy pokrojone mięso w kostkę, chwilę obsmażamy mieszając. Dolewamy bulion warzywny lub drobiowy. Dusimy pod przykryciem dodając sól, pieprz, kminek, kilka kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe oraz wędzoną paprykę. Gdy mięso zacznie być miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz paprykę. Gotujemy, aż ziemniaki i mięso będą miękkie. W niedużej ilości zupy rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy całość do reszty naszej zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   

Zupę gulaszową można podać z grzankami z jasnego lub pełnoziarnistego pieczywa.
Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl



tagi: Sertop , zupa gulaszowa z serkiem topionym produkty spożywcze , nabiał , sery , sprzedaż , handel , konsument ,