Krem balsamiczny SOLO jest znakomitym dodatkiem do potraw. Stanowi doskonały element dekoracyjny. Ma miodową barwę i gęstą konsystencję. Jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Stosuje się go w niewielkich ilościach, tak aby podkreślić walory smakowe potrawy. Zdaniem mistrzów kulinarnych smak owoców i warzyw z kroplą kremu balsamicznego jest o wiele bardziej wyrazisty.
Krem balsamiczny marki SOLO uzyskuje się poprzez odparowanie z octu balsamicznego. Świeżo wyciśnięty sok z winogron poddawany jest procesom fermentacji i destylacji, a następnie długotrwałemu leżakowaniu w dębowych beczkach. Dzięki temu ma ona tak niepowtarzalny smak.
(Maja Święcka)
tagi: Platan ,
Jak wynika z najnowszego raportu firmy technologicznej...
Dzięki podpisanej z Axpo Polska umowie route-to-market sklepy...
Lidl jako pierwsza sieć handlowa zamontowała butelkomaty we...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Inwestycje w maszyny i wyższa sprzedaż...
Eksperci zapowiadają, że nowe przepisy TFR i MiCA...
W ubiegłym roku uchwalono 14 tys. stron nowego prawa....