Krem balsamiczny SOLO jest znakomitym dodatkiem do potraw. Stanowi doskonały element dekoracyjny. Ma miodową barwę i gęstą konsystencję. Jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Stosuje się go w niewielkich ilościach, tak aby podkreślić walory smakowe potrawy. Zdaniem mistrzów kulinarnych smak owoców i warzyw z kroplą kremu balsamicznego jest o wiele bardziej wyrazisty.
Krem balsamiczny marki SOLO uzyskuje się poprzez odparowanie z octu balsamicznego. Świeżo wyciśnięty sok z winogron poddawany jest procesom fermentacji i destylacji, a następnie długotrwałemu leżakowaniu w dębowych beczkach. Dzięki temu ma ona tak niepowtarzalny smak.
(Maja Święcka)
tagi: Platan ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...