Nowości

Bagietka z serem halloumi z sosem do frytek curry od Roleski

Wtorek, 08 września 2020
Ser halloumi to rarytas pochodzący prosto z Cypru, gdzie jest produkowany i traktowany niemalże jako prawdziwe dobro narodowe. Nic dziwnego - to wyjątkowo smaczny produkt, który wytwa-rzany jest z mleka owczego, często z dodatkiem mleka koziego i krowiego oraz mięty. Ser halloumi można spożywać solo lub jako dodatek do wielu dań - na surowo, w wersji smażonej lub grillowa-nej. Wykorzystanie sera halloumi jako dodatku do pełnej warzyw bagietki z sosem do Frytek Curry od Roleski to sposób na przeniesienie się wprost do cypryjskich tawern.
Bagietka z dodatkami to danie idealne, które można zjeść w domu czy zabrać na wynos. Przygoto-wując ją, możemy puścić wodze fantazji i wypełnić ją niezwykłymi produktami, takimi jak ser hallo-umi. Dzięki swojemu oryginalnemu, lekko słonemu posmakowi idealnie łączy się ze świeżymi wa-rzywami, jak i owocami. Aby nasza bagietka była idealna, warto postawić na dodatek w postaci Sosu do Frytek Curry od Roleski. Sos z linii Street Food nie zawiera glutenu, GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu, a dzięki perfekcyjnie połączonym składnikom, charakterystycznej kwasko-wości octu i aromatycznej mieszance przypraw curry, idealnie skomponuje się ze smakiem sera halloumi.

Bagietka z serem halloumi z sosem do frytek curry od Roleski

Składniki (2 porcje):
- 2 bagietki
- ser halloumi
- rukola
- papryka
- ogórek konserwowy
- sos Roleski – Street Food do Frytek Curry

Przygotowanie:
1.    Bagietki przekrawamy i pieczemy w piekarniku do momentu aż się lekko zarumienią.
2.    Na rozgrzanym oleju smażymy ser halloumi pokrojony w cienkie plastry.
3.    Na bagietki układamy rukolę, ser halloumi, paprykę, ogórek i polewamy sosem Roleski do frytek curry.



tagi: Bagietka z serem halloumi , Roleski , sos do frytek ,