Nowości

OSM Piątnica wprowadza produkt funkcjonalny

Poniedziałek, 30 listopada 2009
Znana i ceniona wśród konsumentów mleczarnia Piątnica (OSM) powiększa swoją ofertę o produkt funkcjonalny - Serek Wiejski z probiotykiem. Pojawił się on w sprzedaży pod logo Piątnica plus+. Nowy serek został wzbogacony o przebadane naukowo szczepy probiotyczne HOWARU® Dophilus (Lactobacillus acidophilus NCFM®), które pomagają w utrzymaniu właściwego poziomu naturalnych, dobroczynnych bakterii oraz mogą wpływać na poziom prawidłowej mikroflory w organizmie. Regularne jedzenie Serka Wiejskiego z probiotykiem zwiększa uczucie komfortu jelitowego - może także wspomagać procesy trawienne organizmu.
Rynek produktów funkcjonalnych, zwłaszcza produktów mlecznych, wciąż rośnie i dynamicznie się rozwija. Stale prowadzone są badania nad nowymi składnikami, które korzystnie wpływają na zdrowie" - mówi Zbigniew Kalinowski, prezes OSM Piątnica. - „Z naszych obserwacji i doświadczeń wynika, że współcześni konsumenci przywiązują coraz większą wagę do sposobu odżywiania. Wielu, zwłaszcza świadomych klientów, poszukuje produktów, które w korzystny sposób wpływają na pracę organizmu. W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów OSM Piątnica wprowadziła na rynek całkowicie nowy produkt - naturalny Serek Wiejski z probiotykiem. Nasza firma tworzy tym samym nowy segment i wyznacza nowy trend w grupie serków twarogowych."

Nowatorski produkt Piątnicy jest pierwszym serkiem twarogowym z probiotykiem w Polsce. W odróżnieniu od innych dostępnych na rynku mlecznych produktów funkcjonalnych, serek Piątnicy nie zawiera cukru, sztucznych barwników, substancji smakowych, ani konserwantów. Podobnie jak pozostałe produkty Piątnicy, cechuje go najwyższa jakość. Jest wytwarzany z najlepszego pasteryzowanego mleka i śmietanki pochodzących z ziemi łomżyńskiej - jednego z najczystszych rejonów kraju.

Serek Wiejski z probiotykiem posiada identyczny smak i konsystencję, jak lubiany przez miliony Polaków naturalny serek typu cottage cheese Piątnicy. Składa się on z termicznie obrobionych ziaren twarożku w delikatnej, pasteryzowanej śmietance. Tym, co go dodatkowo wyróżnia, są walory prozdrowotne. Produkt stanowi nie tylko idealną przekąskę, ale dzięki obecności dodatków (żywych kultur bakterii) wspomaga także prawidłową pracę organizmu.

Piątnica wprowadza także zupełnie nowy, ergonomiczny kształt opakowania, wskazujący na wyjątkowość produktu. Serek Wiejski z probiotykiem sprzedawany będzie w wygodnym i poręcznym kubku o gramaturze 150 g. Cechuje go atrakcyjna szata graficzna z nowoczesną technologią nadruku.

(Maja Święcka) 

tagi: Piątnica ,