Nowości

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO od Roleski

Środa, 19 sierpnia 2020
Musztarda podawana w formie ucieranych ziaren gorczycy z octem i oliwą znana była Rzymianom już 2000 lat temu. Stanowi ona jeden z głównych dodatków do wędlin, kiełbas, a w wielu rejonach Polski – również sałatki jarzynowej. Rodzajów musztard jest wiele, a jedną z najpopularniejszych jest musztarda sarepska. Firma Roleski przygotowała Ekologiczną Musztardę Sarepską BIO, która powstaje z naturalnych i certyfikowanych składników, a także nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu.
Wiele znanych i lubianych potraw oraz dodatków posiada długą, nierzadko bardzo ciekawą histo-rię. Musztarda również nie pojawiła się znikąd. Jej początków szukać można w antycznym Rzymie, skąd dotarła do niemalże każdego zakątka Europy. O popularności musztardy stanowił fakt, że pro-dukujący ją musztardnicy cieszyli się szacunkiem i idącym za nim dorobkiem. W kolejnych latach cały świat oszalał na punkcie musztardy, która stała się aromatycznym dodatkiem do dań na ciepło i na zimno.

Musztarda z dalekiego wschodu

Odmian musztardy jest wiele – różnią się one smakiem, kolorem, konsystencją i nierzadko krajem pochodzenia. Musztarda sarepska jest jedną z najpopularniejszych. Tworzona jest z gorczycy sarep-skiej uprawianej głównie w Rosji. Stanowi idealny dodatek do kanapek, kiełbasy, dań z grilla czy z piekarnika. Firma Roleski stworzyła ekologiczną wersję tej znanej musztardy, która swój smak i aromat zawdzięcza wyselekcjonowanym odmianom gorczycy oraz unikalnej metodzie produkcji. Musztarda Sarepska BIO to lekko ostra i bardzo aromatyczna propozycja dla prawdziwych smako-szy.

Ekologiczna musztarda Roleski BIO produkowana jest tylko z naturalnych i wolnych od GMO certyfi-kowanych składników. Wytwarzana jest z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w któ-rych nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. W efekcie Musztarda Sarepska BIO nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, a także glutenu.

Musztarda w polskiej kuchni

Musztarda Sarepska BIO od Roleski idealnie wpisuje się w dania, które od lat królują na polskich stołach. Najczęściej stosowana jest do smarowania zrazów lub rolady, jest chętnie dodawana do gulaszu wołowego, żeberek, kiełbasy czy karkówki. Podkreśla smak zarówno mięsa, jak i powstałe-go podczas obróbki termicznej sosu. Sprawdzi się także jako idealna baza do domowego dressingu musztardowego.

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO od Roleski powstaje zgodnie z normami Unii Europejskiej w zakresie produkcji i znakowania produktów ekologicznych. Jej szerokie zastosowanie sprawia, że na stałe może zagościć w wielu domach.

Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO
Cena: 4,54 zł

Na
100g 20g
Kalorie   
141 kcal 28 kcal
Energia   
582 kJ 118 kJ
Tłuszcz   
5,9 g
 1,2 g
Węglowodany   
22 g 4,4 g
Białko   
16 g 3,2 g
Sól   
4,6 g 0,9 g






tagi: Ekologiczna Musztarda Sarepska BIO , Roleski ,