Musztarda Kielecka to pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jaj oraz warzyw. Inspiruje możliwościami i uwodzi smakiem. Ten zaś może być zarówno delikatny i lekko ziołowy – z czego słynie Musztarda Kielecka kremska, jak również intensywnie pikantny, o czym wiedzą wielbiciele sarepskiej. Od której z musztard zaczniesz dzisiejszą ucztę?
Musztarda Kielecka WSP „Społem” znana jest smakoszom już od 1932 roku! Na fakt jej niesłabnącej popularności wpływa wieloletnia tradycja produkcji oraz fakt, że powstaje wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami.
To jeden z powodów, dla których pasuje zarówno do tradycyjnych, jak i do nowoczesnych potraw. Poza tym wielbiciele kremskiej i sarepskiej chętnie eksperymentują i dzielą się między sobą ulubionymi przepisami na mięsną marynatę, śledzie w kremowym sosie oraz aromatyczne zapiekanki. Fantazjom kulinarnym nie ma końca!
Musztarda Kielecka – do dań z grilla, z pieca i z patelni
Musztarda Kielecka to świetny dodatek do grillowanej kiełbaski, kaszanki, karkówki albo cukinii. Z powodzeniem podkreśli też smak szaszłyków oraz doda ostrości kaszy gryczanej z pieczarkami lub kus kus z suszonym pomidorem, którymi można nadziewać pieczoną paprykę. Kto lubi ostry smak – wybierze sarepską, kremska natomiast pomoże podkreślić słodko-kwaśny charakter kulinarnych kompozycji i z pewnością polubią ją dzieci.
Niektórym do szczęścia i smaku wystarczy sama musztarda, inni lubią mieszać ją z majonezem lub kwaśną konfiturą z brzoskwiń oraz curry i tworzyć fantazyjne dipy oraz sosy. Zwłaszcza, że Kielecka to nie tylko zróżnicowany smak, ale też ciekawa konsystencja oraz wyraźnie wyczuwalne cząstki gorczycy, dzięki którym smak dressingu pozostaje w ustach na znacznie dłużej.
Kanapki, tosty, zapiekanki – z musztardą proszę!
Sztuka robienia najlepszych kanapek świata polega nie tylko na trafnym wyborze pieczywa, serów, wędlin i warzyw, ale również na ciekawym zestawianiu ich z dodatkami takimi jak sos lub pasta jajeczna doprawiona do smaku ulubionymi ziołami i… odrobiną musztardy!
A może mieszanka twarożku z pikantnym smakiem sarepskiej? Albo kremska do jaj z bekonem podawanych na chrupkim toście? Zarówno w domu, jak i na wakacjach.
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.