Burger z domowymi frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski
Poniedziałek, 09 marca 2020
Nowy ketchup ekologiczny BIO od Roleski z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadają mu wysublimowanej słodyczy, to recepta na podwójnie pomidorowy smak. Każde 100 g tego keczupu powstało z aż 218 g pomidorów organicznych, bez skrobi, glutenu, GMO. Podwójnie pyszny będzie także przyrządzony w domu burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i domowymi frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski.
Jedzenie typu street food stało się ogniwem napędzającym do wspólnych spotkań w barach, bud-kach czy food truckach. Bo kto z nas nie miewa czasami ochoty na średnio wysmażonego burgera z rozpływającymi się w ustach dodatkami? Taki właśnie będzie burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski. To danie, które mo-żemy przyrządzić w domu i zachwycić nim naszych gości.
Składniki (4 porcje):
800 g mielonego mięsa wołowego np. z antrykotu
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 ząbek czosnku, posiekany drobno
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
duża szczypta kuminu
duża szczypta kolendry
duża szczypta papryki słodkiej
1 żółtko
1 kg ziemniaków
olej do smażenia
4 bułki np. kajzerki, bawarskie
KETCHUP Z SUSZONYMI POMIDORAMI BIO
czerwona cebula
rukola
pomidor
kilka plastrów ulubionego sera np. chedar, gouda, edam
majonez lub inny sos do posmarowania bułki
Burger z wołowiną, czerwoną cebulą, rukolą i domowymi frytkami
Wołowinę mieszamy z przyprawami, natką, czosnkiem i żółtkiem. Formujemy cztery duże kotlety po około 200g.
Ziemniaki obieramy, kroimy na frytki i wkładamy do miski z zimną wodą, zostawiamy na chwilę do namoczenia.
W dużym garnku rozgrzewamy olej do temp. 180-190 st. Wrzucamy frytki partiami i smażymy na złoty kolor. Gotowe frytki przekładamy na talerz wyłożony papierem i solimy.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, smażymy burgery na dość dużym ogniu przez kilka minut z każdej strony. Na każdego burgera kładziemy po 2 plasterki sera i pieczemy w piekarniku aż ser się rozpuści. W tym samym czasie do piekarnika wkładamy przekrojone na pół bułki.
Bułki przekrawamy. Na dolnych połowach rozprowadzamy majonez lub sos, wykładamy rukolę, burgera z serem, smarujemy ketchupem. Na górze rozkładamy czerwoną cebulę, pomidora i przy-krywamy drugą połówką bułki. Frytki przekładamy do miseczek i podajemy z ketchupem.
Ketchup Ekologiczny BIO z Suszonymi Pomidorami Łagodny
Cena: średnia cena półkowa ketchupu bio to 6,39 zł
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.