Nowości

Nowe pasztety sojowe Sante

Piątek, 09 października 2009
Naturalny, z koperkiem, papryką, pieczarkami lub pomidorami - Sante wprowadza na rynek szeroką gamę smacznych pasztetów sojowych w nowej odsłonie.
Wszystkie zaprezentowane odmiany smakowe nie zawierają w swoim składzie glutaminianu sodu oraz sztucznych substancji wzmacniających smak i zapach. Produkty oferowane są w poręcznych, 113-gramowych opakowaniach, dzięki czemu ich zawartość można w całości wykorzystać podczas jednego posiłku.

Nowe pasztety sojowe Sante zastępują linię pasztetów SojVita. Zmieniła się nazwa produktów oraz szata graficzna opakowań. Ze składu  pasztetów, oprócz glutaminianu sodu, wyeliminowano inne substancje wzmacniające smak i zapach.

"Pasztety Sante posiadają w swoim składzie aż 7 proc. białka sojowego, a także m.in. błonnik pszenny oraz naturalne przyprawy i aromaty. Usprawniona receptura oraz technologia produkcji pozwoliły wyeliminować ze składu pasztetów sojowych Sante glutaminian sodu, używany w przemyśle spożywczym do wzmacniania smaku potraw. Mimo, iż uważany jest za bezpieczny dodatek, nie brakuje wokół niego także kontrowersji. - Eliminacja glutaminianu sodu w nowych pasztetach Sante podkreśla naturalny charakter tych produktów. Ich smak jest bogaty i aromatyczny" - mówi Marcin Jerzewski z Sante.

Soja, oprócz wysokiej jakości białka, zawiera inne ważne składniki odżywcze, jak wielonienasycone kwasy tłuszczowe (omega 3 i omega 6), witaminy i minerały. Bazujące na niej produkty są lekkostrawne i pożywne. Soja dobroczynnie wpływa m.in. na układ krwionośny, sprzyja obniżaniu poziomu cholesterolu i wspomaga budowę mięśni.

W nowej ofercie Sante pojawił się również Paprykarz Warzywny, z którego składu  także wyeliminowano glutaminianu sodu.

 

Pasztet sojowy o smaku naturalnym

Pasztet sojowy z koperkiem

Pasztet sojowy z papryką

Pasztet sojowy z pieczarkami

Pasztet sojowy z pomidorami

Opakowanie -  113g

 

Paprykarz Warzywny

Opakowanie -  120g

(Maja Święcka)

tagi: Sante ,