Sos Sezamowy to nowość w polskich kuchniach. Szturmem zdobywa jednak zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne podniebienia. Jak mówią jego twórcy - przedstawiciele firmy Roleski: „Był hitem na długo wcześniej, zanim trafił do sprzedaży, a naszym pracownikom dawaliśmy go na krechę, na kartki, na fajrant i na kanapkę.” Dostępny w ofercie firmy Roleski Sos Sezamowy to sposób na skompono-wanie wyjątkowych smaków dań przygotowanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Bez sosu ani rusz!
Naleśniki na słono, kurczak z warzywami, krewetki w tempurze a może sałatka z awokado? Wyko-rzystując - przy odrobinie wyobraźni - wyjątkowy, aromatyczny Sos Sezamowy firmy Roleski można przygotować posiłek w zupełnie nowej odsłonie. Nowy Sos Sezamowy został stworzony na bazie prażonego sezamu z myślą o miłośnikach dobrej kuchni, poszukujących coraz to nowszych doznań smakowych. Jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy w wyjątkowo szybki i prosty sposób chcą wprowadzić orientalną nutę do każdego dania. Jego wyrazisty, a jednocześnie delikatny smak do-skonale współgra z mięsem, rybami i owocami morza, podkreślając nuty smakowe oraz czyniąc codzienne dania niecodziennymi. Sos znakomicie uzupełnia także potrawy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, odpowiednio łącząc się z pieczonymi warzywami, falafelami czy wegańskimi burgerami. Na co dzień wzbogaca również smak prostszych posiłków jak kanapki, sałatki czy pieczony kurczak. Wśród przepisów wykorzystujących smak sosu sezamowego znajdziemy również makarony, owo-cowe przekąski, a nawet… pierogi.
Rewelacyjny smak i skład
Jak w opowieści o Ali Babie, tak i w rzeczywistości sezam skrywa w sobie wiele skarbów. Mowa tutaj o niezbędnych dla naszego organizmu składnikach, które przyczyniają się do jego prawidłowe-go funkcjonowania – kwasach tłuszczowych omega 9, witaminach oraz minerałach. Ze względu na walory smakowe i zdrowotne, sezam wykorzystywany jest jako popularny składnik potraw na całym świecie – wzbogaca swoim smakiem dania słodkie, jak i wytrawne. Jest on także bazą tahini, czyli pasty potrzebnej do wytworzenia uwielbianego przez wielu hummusu, jak i słodkiej chałwy. W po-staci prażonej sezam występuje jako składnik nowego Sosu Sezamowego firmy Roleski.
Sos Sezamowy to oczywiście wspaniały smak, ale przede wszystkim prosty i naturalny skład. Ta nowość firmy Roleski odpowiednia jest dla osób, u których występują nietolerancje pokarmowe - produkt jest bezglutenowy, więc bez problemu może pojawić się jako składnik najsmaczniejszych, bezglutenowych dań. Sos jest również pozbawiony GMO - stąd możemy go jeść i nie martwić się o szkodliwy wpływ na nasz organizm. Ponadto, w składzie Sosu Sezamowego Roleski nie znajdziemy konserwantów. Można więc kosztować go bez obawy o skutki uboczne.
Gęsty Sos Sezamowy firmy Roleski przepełniony aromatem prażonego sezamu to idealne rozwiąza-nie, które pozwoli odkryć i podkreślić smak każdej potrawy. Jest idealny do sałatki, kurczaka, na-chosów i kanapki. Sos Sezamowy Roleski zachwyci niejedno podniebienie jako magiczny dodatek do dań - nie tylko samozwańczego szefa kuchni.
Wartości odżywcze | W 100 g produktu |
Kalorie (kcal) | 509 kcal |
Energia (kJ) | 2102 kJ |
Tłuszcz (g) | 49 g |
Węglowodany (g) | 14 g |
Białko (g) | 2,2 g |
Sól (g) | 2,6 g |
Sos Sezamowy Roleski 300g
Producent: ROLESKI Sp. z o.o.
Dystrybutor: ROLESKI Sp. z o.o.
Cena na półce: od 5,29 za 300g