Jesień to bez wątpienia okres, kiedy w kuchni króluje dynia. Podajemy ją pod różnymi postaciami – przepysznej i sycącej zupy krem, dyniowych placuszków czy nawet wersji na słodko. Dla wielbicieli dipów i wytrwanych kremów do smarowania pieczywa, mamy przepis na jesienną pastę z dynią w roli głównej.
Składniki:
700 g dyni hokkaido (lub innej obranej ze skórki)
2 średniej wielkości czerwone papryki
10 pomidorów suszonych z zalewy olejowej
3 szalotki
3 ząbki czosnku
3 łyżki tartych migdałów BackMit
250 ml oleju rzepakowego Rapso
sól, pieprz
Wykonanie:
Dynię pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, wlej olej i smaż, aż do zarumienienia się dyni czę-sto przy tym mieszając.
Dodaj pokrojoną w większą kostkę paprykę i smaż całość przez 5 minut, kilkukrotnie mie-szając.
Dodaj szalotkę pokrojoną w grubsze kawałki, ząbki czosnku oraz tarte migdały. Następnie podsmaż wszystko ok. 2–3 minuty.
Przełóż całość do miski, dodaj pomidory suszone, zmiksuj i dopraw do smaku.
Podawaj jako dip do warzyw/pieczywa lub jako dodatek do kanapek.
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.