Nowości

Kremowa zupa jarzynowa – najlepszy przepis na jesień

Poniedziałek, 30 września 2019
Jesień rozgościła się u nas na dobre. Widoczna nie tylko w kalendarzu, ale również za oknem. Dlatego już czas, aby zawitała także w naszej kuchni! Wypróbuj przepis na zupę jarzynową z blanszowanymi brokułami, kalafiorem i marchewką. W ty przepisie wykorzystaj kremowy serek śmietankowy Hochland. Dzięki niemu zupa zyska idealnie kremową konsystencję i nabierze charakterystycznego, śmietankowego smaku.
Nic nie rozgrzewa lepiej, w czasie chłodniejszych dni, niż gorąca zupa. Z dodatkiem sezonowych warzyw będzie sycącym posiłkiem dla każdego! Na warzywnych straganach bez problemu znajdziemy dorodne brokuły, kalafiory, selery i pietruszkę. A więc nie ma na co czekać, korzystajmy ze smaków jesieni. Warzywa wystarczy ugotować, zmiksować i nasza zupa-krem jest właściwie gotowa. Jednak najważniejszym składnikiem jest serek kremowy Hochland, dzięki któremu zupa zyska kremową gładkość i wyrazisty smak. To doskonały patent na zagęszczenie każdej zupy! 

Kremowa zupa jarzynowa z blanszowanymi warzywami

Składniki: 
2 bloczki serka kremowego Śmietankowy Hochland
1 biała cebula
1 łyżka oleju
1 kalafior 
1 duży seler
2 pietruszki
1 ziemniak
1,5 l bulionu warzywnego
Liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
Świeżo zmielona gałka muszkatołowa
Sól, pieprz

Dodatkowo:
Brokuł, kalafior (tylko różyczki)
2 marchewki pokrojone w kostkę
1 łyżka oliwy z oliwek
Natka pietruszki do podania

Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy z wyjątkiem gałki muszkatołowej i gotujemy pod przykryciem 40 minut. Wyławiamy ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy gałkę, serek kremowy śmietankowy Hochland i miksujemy na gładki krem. Brokuł, kalafior oraz marchewkę blanszujemy na oliwie. Krem z białych warzyw podajemy z blanszowanymi warzywami oraz posypujemy pietruszką.

Smacznego!

Sery kremowe Hochland mają szeroki wachlarz kulinarnych zastosowań. Nadają każdej potrawie aksamitną konsystencję i uwielbiany, serowy smak. Można je wykorzystać jako składnik farszu, dodatek do zup, sosów czy sałatek lub stworzyć zupełnie nowe przekąski – tak proste i pyszne!

Hochland ser kremowy w bloczku Śmietankowy
Cena: ok. 2,29 zł




tagi: Hochland , przepisy kulinarne ,