Advertisement

Nowości

NOWOŚĆ! Przyprawa Kuchni Arabskiej

Poniedziałek, 07 września 2009
KEBAB SHOARMA - słodko-korzenny smak i intensywny aromat korzennych przypraw.

Kebab to narodowa potrawa Turcji, najbardziej znany kulinarny symbol kuchni arabskiej. To soczyste, dobrze przyprawione mięso: baranina, cielęcina lub drób, skrawane z pionowego rożna, podawane w chlebie pita lub bułce, z surówką warzywną oraz różnymi sosami - łagodnymi lub ostrymi.

Kebab to przede wszystkim charakterystyczne korzenne przyprawy, które nadają mięsu wyjątkowy słodko-korzenny smak i intensywny aromat. Tak przyprawione mięso można uzyskać, używając najnowszej mieszanki przyprawowej KAMIS - Przyprawa Kuchni Arabskiej KEBAB SHOARMA. Przyprawa Kuchni Arabskiej KEBAB SHOARMA to oryginalna kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, dzięki którym można łatwo uzyskać specyficzną nutę smakową najbardziej znanych dań kuchni arabskiej - kebabu i shoarmy. Swój unikalny aromat i smak, mieszanka zawdzięcza przyprawom, które stanowią kwintesencję arabskiej kuchni, te przyprawy to: kmin rzymski, cynamon, goździki, imbir, kminek, gałka muszkatołowa, kardamon, kurkuma. Za słodko-pikantną nutę mieszanki odpowiadają: papryka słodka, chili, czosnek i pieprz czarny. Kolendra, gorczyca i koper włoski równoważą smak tej bogatej mieszanki przyprawowej.

Przyprawa Kuchni Arabskiej KEBAB SHOARMA jest polecana oczywiście do przyprawiania mięsa, ale również można ją dodać do ugotowanego ryżu lub wymieszać z jogurtem naturalnym - otrzymamy wówczas idealne dodatki do kebabu.

Kuchnia arabska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Znana przede wszystkim z grillowanego, pikantnego mięsa, aromatycznych, korzennych przypraw, mocnej, słodkiej kawy, wody różanej i zanurzonych w syropie słodkości. Ale dla Europejczyków kuchnia arabska to przede wszystkim turecki kebab i pyszna shoarma.

W arabskim domu pachnie przyprawami. Przyprawy są bardzo ważne w tej kuchni i są cenione nie tylko za swoje walory smakowe, ale również zdrowotne. Każdy arabski kucharz wie, że kmin i kolendra poprawiają trawienie i łagodzą skutki obżarstwa. Kardamon likwiduje nieprzyjemny zapach mięsa, a papryka i pieprz znakomicie konserwują mięso.

PRZYPRAWA KUCHNI ARABSKIEJ KEBAB SHOARMA, gramatura: 25g, cena na półce: 1,84 zł

(maj)

tagi: Kamis ,