W odpowiedzi na zapotrzebowanie konsumentów oraz handlowców poszukujących produktów, które urozmaicą ofertę sklepów, organizatorzy targów Polagra-Food przygotowali przestrzeń specjalną - "Smaki Regionów". To wyjątkowa okazja do spotkania małych, lokalnych producentów żywności, spróbowania specjałów tradycyjnej kuchni, a także nawiązania współpracy handlowej.
W przestrzeni "Smaki Regionów" zostaną zaprezentowane: wina, nalewki, chleby wypiekane dawnymi sposobami i znakomite ciasta, wędliny robione według starych receptur, sery oraz przetwory warzywne i owocowe i wiele innych smakołyków niemal z każdego zakątka Polski. Gospodarzami ekspozycji będą poszczególne województwa.
Na stoiskach wystawców będzie można spróbować i zakupić żywność o charakterze regionalnym, tradycyjnym i ekologicznym, produkty certyfikowane przez Komisję Europejską oraz certyfikowane w systemie "Jakość Tradycja". Zaprezentowana zostanie także sztuka ludowa, tradycyjne rzemiosło, rękodzieło oraz oferta gospodarstw agroturystycznych. Na terenie pawilonu "Smaki Regionów" odbędzie się również uroczysty finał konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
(maj)
Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi tego...
Firma Dan Cake Polonia zorganizowała pomoc dla powodzian –...
Zgodnie z wynikami najnowszego sondażu, obecnie 77,4% Polaków...
Wszystko o KSeF...
Dane z trzech różnych rejestrów wskazują na to, że na...
Agnieszka Wachnicka, wiceprezes Związku Banków Polskich...
Z danych Ministerstwa Finansów wynika, że w pierwszej...