Przyprawy:
Przygotowanie
Pieczone rzodkiewki i pesto trzeba przygotować wcześniej. Zacznij od odcięcia liści rzodkiewki, umyte przełóż do blendera, dopraw solą i pieprzem. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Jak będą miały złoty kolor, przełóż do blendera, dodaj dwie łyżki oliwy. Wszystko zblenduj na gładką masę. Jeżeli trzeba, dodaj więcej oliwy.
Rzodkiewki, umyj i przekrój na pół. Włóż do naczynia żaroodpornego, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, dokładnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz przez 10 min. Mamy gotowe dodatki, można więc przygotować kiełbaski. Grilluj je aż się zrumienią. Przekrój bagietkę, ale tylko z jednej strony. Posmaruj dolną część pesto a drugą majonezem. Włóż kiełbaskę, porwane na mniejsze kawałki liście sałaty, pieczone rzodkiewki, krążki cebuli i pomidora i gotowe.
Skrzydła z grilla z pomidorową salsą
Składniki:
Przygotowanie:
Skrzydła z kurczaka grillujemy na rozgrzanym ruszcie przez około 8 minut, kilkakrotnie obracając. W tym samym czasie szykujemy salsę. Pomidory kroimy w kostkę, cebulę, kolendrę i papryczki chili drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy z oliwą, sokiem z limonki. Całość doprawiamy pieprzem i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek i podajemy z przygotowaną wcześniej salsą.
Smacznego!
tagi: Konspol , gill , przepisy kulinarne ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...