Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick
Środa, 08 maja 2019
Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.
Co roku w kuchni królują inne trendy. Kulinarna moda zmienia się jak w kalejdoskopie, ale specjaliści tworzący Flavor Forecast dla McCormick czuwają i informują nie tylko o tym, co jest obecnie na czasie, ale też co będzie brylowało na talerzach konsumentów i sklepowych półkach w niedalekiej przyszłości. W poprzednich latach modne były kolorowe potrawy z grilla, smaki kuchni śródziemnomorskiej czy egzotyczne japońskie przyprawy. Co nas czeka w 2019?
Jaki będzie najświeższy trend kulinarny 2019 roku?
Wg ekspertów firmy McCormick w drugim kwartale 2019 r wiodącym trendem będzie połączenie dwóch topowych nurtów – kuchni wegańskiej i meksykańskiej, czyli tzw. ,,Mexicana Vegana”. Ten niesamowity duet coraz częściej pojawia się w menu restauracji na całym świecie. Meksykańskie dania w wegańskiej odsłonie zapewniają wyjątkowy smak i aromat przy zastosowaniu bezmięsnych alternatyw. Wykorzystanie prostych technik, takich jak rozdrabnianie grzybów i bakłażana (naśladujących szarpaną wieprzowinę) i kruszone fasolki garbanzo (zastępujące kiełbasę chorizo) w połączeniu z klasycznymi składnikami kuchni meksykańskiej (wędzone suszone chilli, kminek, czosnek i cebula) stanowią doskonałe nadzienie do tacos, torcas i tostadas.
Dlaczego ,,Mexicana Vegana”?
Kuchnia meksykańska jest jedną z najpopularniejszych, najświeższych oraz najbardziej aromatycznych kuchni świata. Konsumenci są coraz bardziej świadomi, w trosce o swoje zdrowie oraz o środowisko skłaniają się ku bezmięsnym posiłkom, uwielbiają też eksperymentować w kuchni. Pojawienie się,,Mexicana Vegana” było kwestią czasu. Trend prognozowany przez ekspertów McCormick na drugie półrocze 2019r. to krok w stronę zdrowej żywności, dobrego samopoczucia, oraz troska o naszą planetę i lepsze jutro – przy zachowaniu tradycyjnego bogactwa smaków i aromatów.
Aby dowiedzieć się więcej na temat trendu „Mexicana Vegana” i platformy Flavor Forecast 2019, zainspiruj się i odwiedź stronę FlavorForecast.com oraz obserwuj profil @FlavorForecast na Instagramie.
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.