Raporty

Wielkanocny niezbędnik – portfolio produktów Upfield

Poniedziałek, 25 marca 2019 HURT & DETAL Nr 03/157. Marzec 2019
Wielkanoc to czas, gdy konsumenci przyrządzają tradycyjne potrawy i sięgają po zaufane marki. Szukają sprawdzonych produktów, które będą pomocne w przygotowaniu wyjątkowych dań i wypieków dla całej rodziny. Jednocześnie zwracają oni uwagę na jakość produktów i ich skład, uważnie czytając etykiety. W kategorii tłuszczów – na uwagę zasługuje portfolio firmy Upfield, do której należą takie marki jak Flora, Flora ProActiv, Rama, Delma i Kasia.
Do smarowania pieczywa

Niezastąpionym elementem świątecznej tradycji w polskich domach jest wielkanocne śniadanie.
Do smarowania pieczywa warto wybierać wysokiej jakości produkty cechujące się roślinnym składem, takie jak marka Flora, z kompozycją olejów roślinnych: rzepakowego, słonecznikowego i lnianego. Wśród oferowanych wariantów znajdują się produkty Flora Original i Flora Light, będące źródłem naturalnych kwasów Omega-3 i 6, ale także Flora Gold, która zawiera największe ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 na polskim rynku w kategorii produktów do smarowania pieczywa (8,2 g Omega-3 i 26 g Omega-6). To o ponad 100% więcej niż zawartość, którą cechują się inne produkty z tej kategorii. Dlatego Flora Gold jest szczególnie polecana osobom chcącym zadbać o swoje serce.

Doskonałą propozycją na śniadanie w rodzinnym gronie są produkty marki Delma. Jakość produktów potwierdza fakt, że marka Delma od ponad 20 lat towarzyszy polskim rodzinom, i dziś Delma Extra jest obecna w co trzecim polskim domu. Dodatkowo, już 25 marca na rynku pojawi się nowość w portfolio marki – Delma Multiwitamina, wzbogacona o witaminy A, B1, B21, B6, B12, D.

Na wysokiej jakości olejach roślinnych bazuje także skład Ramy Classic, która gości w co piątym polskim domu od ponad 20 lat. Głównym składnikiem receptury tego wariantu jest wysokiej jakości olej rzepakowy, dzięki czemu stanowi ona także źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Weganie oraz osoby z nietolerancją laktozy mogą sięgać po wariant Rama 100% Roślinna.

Do pieczenia

Dla konsumentów pieczenie jest jednym z najważniejszych elementów świątecznych przygotowań. Wielkanoc to czas, gdy na stołach królują przede wszystkim wypieki przygotowywane od podstaw – w tym tradycyjne babki, makowce, mazurki czy serniki. To właśnie one gromadzą przy świątecznym stole wszystkich domowników i zaproszonych gości. Gospodynie poświęcają więcej czasu na przygotowanie smacznych, domowych potraw, szczególnie, jeśli planowane jest świętowanie w dużym, rodzinnym gronie. Wtedy też sięgają chętnie po sprawdzone produkty, które stanowią gwarancję, że wypiek zawsze się uda – w tym po niezbędną i doskonale znaną w polskich kuchniach kostkę do pieczenia Kasia, która od lat pomaga w przygotowaniu wypieków doskonałych. Dostępna jest ona także w wariancie kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak.

Co więcej – teraz weganie i osoby z nietolerancją laktozy mogą także bez trudności piec wszelkiego rodzaju ciasta. Pomoże im w tym 100% roślinna kostka do pieczenia Kasia bez laktozy.

Do zup i sosów

Wybierając produkty, które znajdą się w wielkanocnej ofercie sklepowej, nie powinniśmy zapominać o odmienionej Ramie Cremefine – idealnej do przygotowywania zup, sosów, deserów, dań gotowanych i pieczonych. To bardzo praktyczna i łatwa w użyciu alternatywa dla tak popularnej w polskiej kuchni śmietany. Rama Cremefine charakteryzuje się mniejszą zawartością tłuszczu, mniejszą kalorycznością, większą funkcjonalnością, a także wysoką jakością składników. Jej zaletą jest fakt, że możemy dodawać ją bezpośrednio do gorącego dania, mając pewność, że się nie zwarzy, a jednocześnie idealnie podkreśli jego kremową konsystencję.

Dla osób z podwyższonym cholesterolem

Natomiast osoby, u których występuje podwyższony poziom cholesterolu sięgać powinny po produkty funkcjonalne marki Flora ProActiv – w wariancie standardowym oraz w wariancie Flora ProActiv Plus Zdrowe Serce z witaminą B1. Dzięki użyciu wysokiej jakości olejów – słonecznikowego i lnianego – produkty Flora ProActiv są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Dzięki zawartości dodanych steroli roślinnych pomagają także w skutecznym obniżeniu cholesterolu.

„Polacy chcą dbać o swoje zdrowie i przywiązują coraz większą wagę do jakości produktów, które wkładają do swojego koszyka zakupowego – także tych do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Jako firma Upfield nieustannie dążymy do tego, by nasze portfolio odpowiadało na potrzeby konsumentów. W kategorii produktów tłuszczowych na szczególną uwagę zasługują te, powstałe na bazie wysokiej jakości olejów roślinnych. Tym bardziej cieszy nas, iż od wielu już lat konsumenci utożsamiają marki Flora, Kasia, Rama czy Delma z synonimem produktów najwyższej jakości. Dobrze więc, by były one szczególnie wyeksponowane i odpowiednio widoczne przed Wielkanocą, a przez to łatwe do odnalezienia na sklepowych półkach” – Anna Wojasiewicz, Marketing Director CEE Upfield.

Produkty UPFIELD bez tłuszczów trans

Konsumenci uważnie czytają etykiety – szukają produktów z wiarygodnym składem. Niezwykle istotne jest, by tłuszcze, które mają znaleźć się w koszyku zakupowym, nie zawierały tłuszczów trans.

Zgodnie z podjętym zobowiązaniem, w ofercie firmy Upfield znajdują się m.in. margaryny i tłuszcze przeznaczone do smarowania, smażenia i pieczenia bez częściowo uwodornionych olejów roślinnych. Dzięki temu wszystkie z nich są praktycznie pozbawione (mniej niż 1%) tłuszczów trans.


tagi: Wielkanocny niezbędnik , produkty Upfield ,