Kiedy w 1959 r. po raz pierwszy wyprodukowano przyprawę o nazwie Vegeta 40, jej twórcy nie spodziewali się, że stanie się ona jednym z najchętniej kupowanych, uniwersalnych dodatków do potraw. Opracowana przez chorwackich ekspertów z firmy Podravka pod kierunkiem prof. Zlaty Bartl mieszanka suszonych warzyw, szybko przyjęła się na rodzimym rynku i w niedługim czasie zachwyciła smakoszy z ponad 30 krajów na całym świecie. Sekret jej powodzenia tkwi w tym, że Vegeta nie dominuje w smaku potraw, lecz go uzupełnia i podkreśla. Znakiem rozpoznawczym przyprawy, niemal niezmiennie od 50 lat, jest niebieskie opakowanie z podobizną kucharza jako symbolem jakości.
Do Polski Vegeta trafiła ponad 28 lat temu i od tego czasu cieszy się rosnącą popularnością. Obecnie produkt Podravki jest liderem na polskim rynku przypraw uniwersalnych, a samo słowo Vegeta stało się synonimem przyprawy warzywnej. Konsumenci bardzo wysoko oceniają produkt ze względu na jego niepowtarzalny smak, doskonałą jakość oraz wszechstronność zastosowania. O silnej pozycji marki świadczą liczne, przyznawane jej nagrody i wyróżnienia.
Z okazji 50-lecia marki firma Podravka przygotowała dla swoich Klientów jubileuszowe opakowania Vegety standard z oznaczeniem: „50 lat doskonałości". Limitowana seria Vegety pojawi się w sklepach w lipcu i będzie dostępna do wyczerpania zapasów. Przyprawa w torebkach o gramaturze: 75g, 125g, 200g, 500g i 1 kg kosztuje od ok. 2 zł do ok. 18 zł.
TM
tagi: Vegeta ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...
Mają być gotowe w wakacje...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...