Mistrzostwa Świata w Piłce Ręcznej – przekąski dla kibica
Środa, 09 stycznia 2019
Już 9 stycznia, rozpoczną się Mistrzostwa Świata w Piłce Ręcznej. Choć, niestety, nasi szczypiorniści nie zakwalifikowali się do zmagań o tytuł najlepszej drużyny na Ziemi, nie powinniśmy narzekać na brak sportowych emocji na najwyższym poziomie. Trudno jest jednak kibicować z pustym żołądkiem, warto zatem, zanim rozsiądziemy się wygodnie przed telewizorem, przygotować zestaw przekąsek, który idealnie sprawdzi się podczas oglądania meczu.
Przygotowywanie przekąsek, nawet dla osób, które z reguły kuchnię omijają szerokim łukiem, jest bardzo łatwe. Zwykle wystarczy kilka prostych składników, by po trzydziestu minutach cieszyć się talerzem pełnym pysznego jedzenia!
Ślimaki z ciasta francuskiego i szynki
Składniki: • ok. 300 g ciasta francuskiego • 4-5 łyżek keczupu • szynka wędzona wieprzowa Znakomita firmy Konspol • ser żółty w plastrach
Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy na stole, wierzchnią część smarujemy dokładnie keczupem, pomijając przestrzeń tuż przy krawędziach. Następnie układamy na nim szynkę, starając się pokryć jak największą powierzchnię. Na każdym plastrze szynki układamy plaster żółtego sera. Całość zwijamy niczym roladę, zaciskając ją w miarę mocno, potem kroimy na plastry o grubości 2-3 cm, które układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika na około 20 minut. Gotowe! Ślimaczki smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Muffinki z szynką, serem i warzywami
Składniki: • 60 g szynki z indyka Znakomitej Konspol • 150g tartej mozzarelli • ½ czerwonej papryki • 5 jajek • 100 ml mleka • 2 łyżki proszku do pieczenia • 1 łyżka tymianku • sól, pieprz • oliwa z oliwek • szczypiorek
Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, a foremkę do muffinek smarujemy oliwą. Szynką, paprykę kroimy w małą kosteczkę i mieszamy w miejsce z tartym serem i posiekanym szczypiorkiem. Przelewamy przygotowane ciasto do rozgrzanych foremek. Jajka ubijamy przez 3 minuty z mlekiem, dodajmy proszek do pieczenia i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zalewamy masą wcześniej przygotowane nadzienie. Całość wkładamy do piekarnika na 20 minut.
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.