Nowości

Lody zrodzone z pasji do sztuki kulinarnej

Czwartek, 02 lipca 2009
Tego lata na polskim rynku pojawi się szwajcarska marka luksusowych lodów Mövenpick, znana w 38 krajach. Ponad 50-letnia tradycja w połączeniu z innowacyjnością oraz pasją do kunsztu kulinarnego zaowocowała nowymi, wyjątkowymi kolekcjami lodów, które zadowolą najbardziej wymagających.

Lody Mövenpick zawdzięczają swój kunszt zaangażowaniu zespołów kulinarnych specjalistów. To oni są autorami każdego produktu i ich własnoręczny podpis znajduje się pod wszystkimi recepturami i smakami. To oni kontrolują wszystkie etapy produkcji - od doboru składników poprzez ich umiejętne łączenie ze szwajcarską śmietaną, aż po projektowanie procesów produkcji.

 

Wyróżnikiem marki Mövenpick są wyrafinowane receptury i ścisłe związki ze światem gastronomii. Mövenpick czerpie inspiracje z rewolucyjnych wizji kulinarnych zrodzonych w najlepszych szwajcarskich restauracjach lat 60-tych XX wieku. Najlepsi szefowie kuchni przeistaczali te wizje w rzeczywistość. Lody Mövenpick to jedno z ich dzieł. Ich pasja i entuzjazm były motorem ciągłych poszukiwań nowych dróg i inspiracji w dziedzinie smaku i konsystencji.

 

Przysmaki, które wcześniej można było znaleźć jedynie w wykwintnych restauracjach, są teraz dostępne również w sprzedaży detalicznej. Natomiast związek z szefami kuchni i ich kulinarnymi inspiracjami pozostaje...

 

To, co najlepsze z natury

 

Produkty Mövenpick są wytwarzane wyłącznie przy użyciu najlepszych składników pozyskiwanych z największą starannością i przetwarzanych w naturalny sposób, bez jakichkolwiek sztucznych barwników i dodatków.

 

Mimo, iż w dzisiejszym świecie nie jest to już norma, Mövenpick preferuje wyłącznie składniki naturalne w 100%. Emulgatorem jest zawsze żółtko jaja, a stabilizatorem zawsze naturalna skrobia i proteiny. Sorbety powstają na bazie prawdziwego purée z owoców, a wszystkie barwniki powstają na bazie substancji naturalnych.

 

Nagrodą za tak skrupulatne podejście jest subtelność smaku i konsystencji, z którymi żadne sztuczne aromaty nie mogą sie równać.

 

Szwajcarska precyzja

 

Subtelna delikatność receptur Mövenpick wynika z wyjątkowej staranności, długiego czasu przygotowania oraz wysokiej dokładności. W ciągu swojej długiej historii opracowano unikalne procesy produkcji, dzięki którym możliwe jest uzyskanie jakości, której lody Mövenpick wymagają i na która zasługują.

 

Doskonałość rozpoczyna sie od podstawowych przygotowań, niezależnie czy są to lody czy sorbet. Unikalna kremowa lekkość lodów Mövenpick wymaga dokładnej kontroli i stałego nadzoru.

 

Istotą doskonałości jest staranność i dbałość o szczegóły. To dlatego dba się o każdy szczegół, jak np. zapewnić aby karmelizowane orzechy nadal były chrupkie.

 

KOLEKCJA GASTRONOMICZNA

 

Sweet Dream - klasyczne kompozycje tradycyjnych lodów, wierne oryginalnym przepisom, lecz wyniesione na nowy poziom poprzez jakość składników oraz sposób łaczenia smaków.

 

W skład kolekcji wchodzą m.in.: Vanilla Dream, Maple Walnut, Swiss Chcolate, Carmelita, Strawberry oraz Pistachio.

 

Refreshing Dream - świat lodów zbudowany wokół smaków opartych na owocach, przede wszystkim sorbetach.

 

W skład kolekcji wchodzą m.in.: Raspberry, Pear, Passion fruit & Mango, Lemon, Blackcurrant oraz Rhubarb.

 

Endless Dream - kompozycje lodów stworzone wokół gęstych, kremowych smaków oraz delikatnych konsystencji - czekolada jest głównym składnikiem.

 

W skład kolekcji wchodzą m.in.: Espresso, Dark Chocolate, Crème Brulée.

 

KOLEKCJA DETALICZNA:

Classics - klasyczna receptura znanych i cenionych smaków - niezmienna od momentu ich stworzenia.

W skład kolekcji wchodzą m.in.: Caramelita, Crème Brûlèe, Maple walnut, Nougat Swiss Chocolate, oraz Vanilla dream.

Délices de Fruits - subtelna kombinacja dwóch naturalnych owocowych smaków. Lody zawierają jedynie 0,1 % tłuszczu.

W skład kolekcji wchodzą m.in.: Passion Fruit & Mango, Raspberry & Strawberry

TM

tagi: Mövenpick ,