Nowości

Tradycyjne warzywo w nowej odsłonie: marka Bonduelle wprowadza Buraczki Ugotowane na parze.

Środa, 28 listopada 2018
Świadomość konsumentów w zakresie zdrowego odżywiania stale rośnie. Chcemy jeść zdrowo i smacznie, jednocześnie nie poświęcając za dużo czasu na gotowanie. Wychodząc naprzeciw temu trendowi Bonduelle poszerza gamę produktów Ugotowane na parze o nowy produkt – Buraczki.
Walory smakowe i zdrowotne produktów przygotowanych na parze są nie do przecenienia. Jest to jedna z najlepszych opcji obróbki termicznej warzyw, jednak nie zawsze dysponujemy czasem, by przygotować danie od podstaw. Te aspekty wpłynęły na sukces wprowadzonej linii Ugotowane na parze, w której się znajdują m.in. biała fasola, czerwona fasola, cieciorka, soczewica. Od października na sklepowych półkach można również znaleźć Buraczki, które dzięki technologii Ugotowane na parze posiadają zarówno piękny kolor, soczysty smak, chrupkość, jak i „nie puszczają” wody dzięki czemu idealnie nadają się do sałatki. Ale to jeszcze nie wszystko… Buraczki są pokrojone w drobną kostkę, co jest zupełną innowacją w segmencie buraczków gotowych.

Nowość od Bonduelle to absolutny przełom w serwowaniu buraczków. Badania pokazują, że największą okazją użycia jest sałatka, a Bonduelle jest w tym segmencie silnym graczem.

Wprowadzeniu buraczków towarzyszyć będzie kampania w internecie wsparta nowymi przepisami na blogu www.warzywneinspiracje.pl promującym spożywanie warzyw, odwiedzanym przez ponad 2 miliony osób rocznie, oraz na portalu www.fooder.pl. Produkt będzie wspomagany również w sklepach poprzez animacje.

Buraczki dostępne są w pojemności 425ml, w cenie 4,27pln



tagi: Bonduelle , Ugotowane na parze , buraczki ,