Maślak zwyczajny wykorzystywany do tworzenia przekąski Devaldano należy do najsmaczniejszych gatunków grzybów zbieranych w Polsce. Jego soczysty, miękki miąższ i wyśmienity, łagodny smak sprawiają, że cieszy się on ogromnym powodzeniem. Pokrywająca kapelusz lśniąca skórka bywa kwaśna lub gorzka, dlatego przed spożyciem trzeba ją usunąć. Maślaki bez skórki w sosie pomidorowym Devaldano to doskonała propozycja dla smakoszy lubiących kulinarne nowinki, oryginalne przekąski i ciekawe połączenia smakowe. Są to smaczne, zdrowe i dorodne maślaki, zanurzone w pysznym sosie pełnym aromatycznych przypraw i warzyw, takich jak papryka i smażona cebulka. Grzyby trafiające do słoików Devaldano są oczyszczane tuż po zbiorze i niemalże od razu trafiają do przetworów, dzięki czemu nie tracą swoich właściwości, zachowując naturalną jędrność, sprężystość, strukturę i wygląd.
Maślaki w sosie pomidorowym Devaldano mają wszechstronne zastosowanie i doskonale sprawdzą się zarówno w świątecznym i w codziennym menu. Idealnie nadają się do bezpośredniego spożycia jako tradycyjna przystawka, zakąska lub aromatyczna przekąska. Stanowią świetny dodatek do sałatek i kanapek, a także do wielu innych dań.
www.devaldano.pl Marka: Devaldano
Pojemność: 280 g
Sugerowana cena ok. 7 zł