Halloween w pysznym stylu, czyli przepisy na menu typu „finger- food”
Wtorek, 30 października 2018
Halloween cieszy się coraz większą popularnością w Polsce. Z roku na rok chętniej organizujemy tematyczne imprezy, dbając o ich każdy detal. Podczas wydarzenia szczególnie ważne jest menu, które nie tylko będzie wyśmienicie smakować, ale przede wszystkim upiornie wygadać. Proste i szybkie przepisy dodadzą imprezie wyjątkowego klimatu. Jeśli jesteś jedną z osób, które planują świętować 31 października – mamy dla ciebie kilka pomysłów na przekąski.
W Polsce obchodzone od niedawna, kojarzące się głównie z dynią o złowieszczej minie i hasłem „cukierek albo psikus”. Z roku na rok coraz więcej osób traktuje Halloween jako okazję do przebieranej imprezy i przygotowywania dyniowych lampionów. To również frajda dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni, bowiem w Halloween główną rolę odgrywają upiorne przekąski.
Przygotowanie: Ciasto francuskie tniemy na paseczki o około centymetrowej szerokości. Po kolei bierzemy po jednym pasku ciasta i owijamy go spiralnie wokół Kiełbaski Śląskiej od marki Konspol. Zaczynamy od czubka zostawiając małą przestrzeń na buźkę mumii i dalej owijamy do końca kiełbaski. Wykładamy blachę do pieczenia pergaminem i układamy na niej przygotowane mumie. Przed włożeniem do pieca, smarujemy ciasto francuskie roztrzepanym jajkiem, dzięki czemu nabierze złocistego koloru. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy około 15 minut. Po ostygnięciu robimy mumiom oczy – z małych kółeczek wyciętych z cebuli oraz z ziarenek pieprzu.
Palce czarownicy
Składniki: • opakowanie Kiełbasek Śląskich firmy Konspol • 16 bułek do hot dogów • ketchup
Przygotowanie: Kiełbaski Śląskie marki Konspol gotujemy w gorącej wodzie, przecinamy wzdłuż bułki typu hot dog. Ugotowane kiełbaski kładziemy pomiędzy połówkami bułek, nacinamy skórę kiełbaski tak, by imitowała paznokieć i polewamy sporą ilością ketchupu.
Przerażający hamburger
Składniki: • 4 hamburgery z kurczaka marki Konspol • 4 bułki do hamburgera • 1 pomidor • 2 ogórki kiszone • 8 plasterków żółtego sera • 1 cebula • ketchup
Przygotowanie: Przekrajamy bułki, pomidory i ogórki kroimy w plasterki. Hamburgery z kurczaka marki Konspol podgrzewamy na patelni i układamy na dolnej warstwie bułki. Dodajemy pokrojone ogórki, pomidory oraz ser i pokrojoną w piórka cebulę. Całość przykrywamy górną częścią bułki. Wycinamy z plasterków sera zęby i dodajemy do bułki tak, by były widoczne, następnie polewamy ketchupem. Wycinamy na górnej części bułki oczy.
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.