Nowości

Cykoria - Grill kręci się wokół przypraw.

Środa, 18 kwietnia 2018
Ciepłe dni sprzyjają grillowaniu. Które przyprawy sprzedają się w tym okresie najlepiej i które powinny znaleźć się na sklepowej półce? - Z pewnością prym wiodą tutaj tradycyjne mieszanki do grilla i szaszłyków a także uniwersalna przyprawa Smakosz Extra z Natury, którą można wykorzystać zarówno do doprawienia mięs, jak i warzyw – odpowiada Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A. - Przyprawy do grilla są produktami impulsowymi, kupowanymi na konkretną okazję razem z mięsem i innymi produktami, wykorzystywanymi podczas spotkań. Dotyczy to zwłaszcza handlu tradycyjnego. To dlatego ważne jest ich odpowiednie umiejscowienie tak, aby klient mógł z łatwością po nie sięgnąć.
Dobrze rotującymi mieszankami są także nasze woreczki z przyprawami z serii ‘Doskonały Sposób Na’ … które idealnie nadają się do marynowania skrzydełek, udek z kurczaka, karkówki, ziemniaków i żeberek. Woreczki te zostały stworzone z myślą o zabieganych konsumentach, którzy dzięki nim w krótkim czasie mogą przyrządzić domową marynatę lub też, jeśli pogoda nie pozwala na zorganizowanie grilla – upiec mięso bezpośrednio z woreczkiem w piekarniku.

Niemniej istotne znaczenie mają także przyprawy jednorodne. W Polsce coraz więcej osób decyduje się na własnoręczny dobór przypraw do grillowych marynat. Każdy ma inny gust, każdemu coś innego smakuje. To właśnie dlatego przed sezonem grillowym warto uzupełnić asortyment swojego sklepu w pieprz mielony i ziarnisty, lubczyk, paprykę mieloną, w płatkach i wędzoną, kminek, majeranek i inne produkty.



tagi: Cykoria , grill , przyprawy ,