Advertisement

Nowości

Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice

Środa, 11 kwietnia 2018
Jest najpopularniejszym daniem na świecie, a w ubiegłym roku została wpisana na listę Światowe-go Dziedzictwa UNESCO jako niematerialne dobro kultury... Pizza! Uwielbiają ją niemal wszyscy – od najmłodszych po najstarszych – niezależnie od tego, czy jemy ją w restauracji w Neapolu czy w polskich pizzeriach, które coraz częściej dotrzymują kroku włoskim. Aromatyczną pizzę możemy przygotować również sami w domu. Najlepsi kucharze zgodnie potwierdzają, że sekretem dobrego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki. W linii „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice znajdziemy specjalną mąkę do pizzy, z którą przygotujemy pachnące danie rodem ze słonecznej Italii.
Włoską kuchnię wyróżnia minimalizm – użycie niewielu prostych składników najwyższej jakości.  Spód pizzy jest jej wizytówką – powinien być wypieczony tak, by trzymany za brzegi nie opadał pod ciężarem składników, a po zastukaniu palcem wydawał dźwięk zbliżony do świeżo upieczonego bochenka. 

Mąka do zadań specjalnych

W zależności od doboru składników, pizzę powinno się piec od 10 do 15 minut.  Dobra mąka po-zwala wydobyć w tym czasie najlepsze walory smakowe, a zatem – chrupiący spód i miękkość w środku. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla amatorów kuchni, któ-rzy cenią sobie głębię smaku. Mąkę na pizzę charakteryzuje wysoki stopień rozdrobnienia przez co ciasto zyskuje lekkości. Takie wypieki są bardziej delikatne.  

W Polsce nadal jesteśmy podzieleni na fanów puszystego, drożdżowego placka i zwolenników cien-kiej, włoskiej Margherity. Niezależnie od tego, jaką pizzę chcemy uzyskać, mąka stanowi jej najważ-niejszy składnik. Dobre ciasto, nawet chrupkie, powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku, żeby nie być za suche. Powinniśmy też pamiętać, że dobrze przygotowana pizza nie może nasiąknąć sosem pomidorowym, ponieważ miękki placek nie utrzyma ciężaru składników.

Jeden produkt – wiele możliwości

Samo ciasto na pizzę, jeśli jest dobrze przygotowane, może stać się podstawą wielu innych dań. Warto z niego przygotować na przykład focaccię z ziołami i oliwą, flammkuchen – niemiecki placek z cebulą i boczkiem lub aromatyczne pieczywo o wyrazistym smaku. Podane z czosnkowym masłem zachwyci gości i będzie idealnym dodatkiem do innych przekąsek. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowi-ce pomoże nam uzyskać ciasto, które sprawdzi się w przypadku wszystkich przepisów wymagają-cych niezawodności.

Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor, bez dodatkowych smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw. Polecana do pizzy mąka z Młyna Jaczkowice pozwala na nieograniczone możliwości w domowej kuchni.

Niezawodność potwierdzona przez specjalistów

Wybierając składniki do przygotowywania wypieków, powinniśmy zwracać szczególną uwagę na ich jakość. Źle dobrana mąka może być przyczyną nieudanych wypieków – niewyrośniętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, świeżego aromatu po wyjęciu z piekarnika. Mąki z Młyna Jaczkowice w 2012 roku zostały wyróżnione przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmują się specjaliści zawo-dowo związani z żywnością, wyróżnił mąki Młyna Jaczkowice mianem „Top Produktu”. Pszenica używana do produkcji mąki na pizzę z linii „Domowa piekarnia” pochodzi od lokalnych rolników, gwarantuje uzyskanie najlepszego jakościowo produktu, dzięki któremu unikniemy kulinarnych rozczarowań i z powodzeniem przygotujemy nawet najbardziej wymagające wypieki.

Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolne-go Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrze-wają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie. Z po-mocą linii „Domowa Piekarnia” wprowadzimy gości w klimat słonecznej Italii bez opuszczania czte-rech ścian. Pachnące, świeże, chrupiące ciasto pizzy na pewno każdego zachwyci głębią kulinarnych doznań i spotka się z entuzjazmem nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Mąka na pizzę

Wartość energetyczna

1452 kJ / 347 kcal

Tłuszcz

1,3 g

W tym: kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

Węglowodany

71,4 g

W tym: cukry

0,4 g

Błonnik

1,5 g

Białko

12,3 g

Sól

0,005 g



„Domowa Piekarnia” Mąka na Pizzę
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: ok. 3 zł brutto




tagi: Mąka na pizzę , Domowa Piekarnia , Młyn Jaczkowice ,