Nowości

Bezglutenowe śniadanie wielkanocne

Wtorek, 27 marca 2018
Śniadanie wielkanocne to prawdziwe wyzwanie w diecie bezglutenowej. Jak zatem rozpocząć świąteczny poranek bez domowego żurku z chlebem lub smakowitego mazurka? Jak się okazuje, osoby chore na celiakię lub nadwrażliwe na gluten nie muszą rezygnować z typowo wielkanocnych smakołyków. Istnieje wiele zamienników składników dań wielkanocnych, dzięki którym przygotujemy pyszne bezglutenowe śniadanie.
Produkty już cię nie ograniczą

Chcesz przygotować smakowite, bezglutenowe śniadanie wielkanocne, ale nie masz pojęcia jak się do tego zabrać? Marzysz o lukrowanych, wypieczonych babach albo z sentymentem wspominasz faszerowane jaja z ciężkim majonezem lub talerz smakowitych wędlin? Dieta bezglutenowa nie jest taka trudna jak się wydaje - każdy posiłek można przygotować z użyciem zamienników dla uczulających produktów.  Na stole mogą więc zagościć: kolorowe mazurki na zmielonej kaszy, bezglutenowy żurek z białą kiełbasą albo sałatka z żółtym serem i bezglutenową wędliną np. szynką z indyka marki Konspol. Pamiętajmy - kupując składniki na wielkanocne dania, dokładnie czytajmy etykiety i upewnijmy się, że dany produkt nie zawiera glutenu.



tagi: bezglutenowe śniadanie wielkanocne ,