Nowości

Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta

Poniedziałek, 09 października 2017
Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta to idealna propozycja na pyszny oraz pełnowartościowy obiad.
Składniki:
•    200 g ryżu Basmati marki Britta
•    250 g mielonej wołowiny
•    4 średniej wielkości cebule
•    ząbek czosnku
•    łyżka oleju rzepakowego
•    litr przecieru pomidorowego
•    pół litra bulionu warzywnego
•    2 łyżki kwaśnej śmietany
•    łyżeczka zmielonego kminku
•    liść laurowy
•    sól
•    pieprz

Wykonanie:
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.



tagi: czerwona zupa z ryżem Basmati , Britta , przepisy kulinarne ,