Pomimo wielu zalet zdrowotnych, fasola jest wciąż warzywem niedocenianym, rzadko goszczącym na naszych stołach. Do jej spożywania zniechęca długi proces przygotowywania - namaczania
i gotowania - oraz ciężkostrawność dań z fasolą. Są jednak sposoby na zniwelowanie tych wad.
Po pierwsze fasola firmy d'aucy jest miękka i gotowa do spożycia bezpośrednio z puszki jako dodatek do sałatek, a także na ciepło np. jako składnik barszczu ukraińskiego, fasolki po bretońsku, czy meksykańskich burritos.
Po drugie, do dań z fasoli należy dodawać przyprawy wspomagające trawienie. Mogą to być: czosnek, majeranek, rozmaryn, kminek, estragon, kolendra, chilli a nawet imbir.
Fasola czerwona d'aucy: około 3.10 zł brutto/szt.
(MN)
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Naczelny Sąd Administracyjny wydał wyrok potwierdzający...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...