Nowości

Bogactwo zdrowia w fasoli d’aucy

Środa, 29 kwietnia 2009
Fasola jest uznawana za jeden z najbardziej wartościowych pokarmów jaki daje nam ziemia. Dzięki puszkom d'aucy przyrządzimy ją szybko i wygodnie, zapewniając rodzinie dania bogate w składniki odżywcze.

Pomimo  wielu zalet zdrowotnych, fasola jest wciąż warzywem niedocenianym, rzadko goszczącym na naszych stołach. Do jej spożywania zniechęca długi proces przygotowywania - namaczania
i gotowania - oraz ciężkostrawność dań z fasolą. Są jednak sposoby na zniwelowanie tych wad.

 

Po pierwsze fasola firmy d'aucy jest miękka i gotowa do spożycia bezpośrednio z puszki jako dodatek do sałatek, a także na ciepło np. jako składnik barszczu ukraińskiego, fasolki po bretońsku, czy meksykańskich burritos.

 

Po  drugie, do dań z fasoli należy dodawać przyprawy wspomagające trawienie. Mogą to być: czosnek, majeranek, rozmaryn, kminek, estragon, kolendra, chilli a nawet imbir.

 

Fasola czerwona d'aucy: około 3.10 zł brutto/szt.

 

(MN)

 

tagi: fasola , d'aucy ,