Stworzona i opatentowana przez firmę The Coca-Cola Company technologia Whole PressTM pozwala na ekstraktowanie tych części pomarańczy, które w produkcji tradycyjnych soków są usuwane. Cappy Cała Pomarańcza zawiera w sobie nie tylko sok, ale także miąższ pomarańczy oraz ekstrakty z rdzenia owocu oraz albedo czyli wewnętrznej skórki pomarańczy, dzięki czemu zawiera dwa razy więcej fitoskładników z grupy polifenoli, niż tradycyjny sok pomarańczowy. Cappy Cała Pomarańcza to więcej niż sok. Cappy Cała Pomarańcza jest najbliższa zjedzeniu całej pomarańczy, stając się źródłem wielu cennych fitoskładników, witaminy C, błonnika oraz potasu.
Swą wartość odżywczą oraz doskonały smak nowy produkt zawdzięcza także starannie wyselekcjonowanym odmianom owoców, szczególnie bogatym w wartościowe dla zdrowia człowieka składniki. Cappy Cała Pomarańcza nie zawiera dodatku cukru (zawiera tylko naturalnie występujace cukry).
Produkt oferowany jest w dwóch rodzajach opakowań: kartonowych 1L oraz PET 0,33L. Sugerowana cena opakowania 1L to 4,89 zł/szt; produkt w opakowaniu PET 0,33L kosztuje ok. 2,39 zł/szt. Dystrybucja obejmie wszystkie kanały sprzedaży - zarówno tradycyjny jak i nowoczesny.
(MN)
tagi: coca cola , cappy , pomarańcza ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...